Economia

Un vol cancel·lat a Palma per la vaga de pilots d’easyJet

Al matí l’aturada no ha alterat l’activitat de l’aerolínia

Els sindicats reclamen recuperar els salaris previs a la pandèmia un cop s’ha recuperat l’activitat

La vaga de pilots d’easyJet ha provocat fins a les set de la tarda d’aquest dissabte la cancel·lació d’un vol a l’aeroport de Palma, amb destinació a Berlín (Alemanya), segons ha informat el sindicat Sepla, convocant de les aturades. 

Fins al migdia d’aquest dissabte l’aturada no ha provocat alteracions en l’operativa de l’aerolínia en cap de les seves bases de Barcelona, Palma i Màlaga

El cap de setmana passat, la vaga d’easyJet va provocar la cancel·lació de deu vols dissabte, i dotze més diumenge, als aeroports de Barcelona, Mallorca i Màlaga; mentre que el divendres anterior es van registrar 16 cancel·lacions.

Aquesta cancel·lació se suma a les 36 del primer període d’aturades, que van tenir lloc entre el 12 i el 14 d’agost, i eleven fins a 74 les cancel·lacions registrades, segons les mateixes fonts.

El Sepla recorda que ha impugnat davant l’Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i que considera abusius.

A més, ha posat en coneixement d’Inspecció de Treball “pràctiques abusives” i “pressions a pilots” durant les aturades.

Els pilots d’aquesta aerolínia britànica reclamen recuperar els salaris d’abans de la pandèmia, un cop que la companyia ja opera amb nivells d’ocupació dels vols similars als d’abans de la Covid-19.

A més, protesten perquè, després de sis mesos de negociació del segon conveni col·lectiu, l’empresa ha rebutjat les tres propostes que ha presentat el sindicat per a la recuperació de les condicions de treball i fa ja dues setmanes que no mantenen cap contacte.

Els pilots estan convocats a fer vaga entre aquest dissabte i dilluns, 29 d’agost.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia