Economia

Alsina viatja a Israel per “consolidar” les relacions del país amb Catalunya

Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, ha viatjat a Israel per “consolidar” les relacions del país amb Catalunya, en una estada que durarà quatre dies. En la primera jornada la consellera ha mantingut diverses reunions amb l’objectiu d’identificar àmbits “prioritaris” de col·laboració entre Catalunya i Israel, especialment en matèria d’innovació i recerca, però també cultural, amb la visita del Museu del Poble Jueu, i de recerca de la pau, amb la visita al Peres Center for Peace and Innovation. També ha visitat el principal think tank del país, l’Institut d’Estudis de Seguretat Nacional d’Israel. Alhora, la consellera es desplaçarà a Palestina, “país prioritari per a la cooperació catalana”.

Segons ha indicat Alsina, el desenvolupament econòmic d’Israel es basa “en el coneixement i en la tecnologia, en la innovació i en la recerca, en la transferència de coneixement entre universitats i empreses, entre el sector públic i el privat”, i ha afegit que aquest model és el que l’executiu de Pere Aragonès vol “traslladar” a Catalunya.

La titular d’Acció Exterior considera que Catalunya ha de “continuar sent un hub al sud d’Europa i un soci potencial d’Israel a la Mediterrània”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia