Economia

Banc Sabadell, compromès amb la banca responsable

Es reafirma en la defensa de la lluita contra el canvi climàtic, la transició sostenible i el desenvolupament social

Els Principis de Banca Responsable pactats l’any 2019 són el marc bancari sostenible més important del món i engloben el 50% dels actius bancaris

Banc Sabadell se suma a la celebració del tercer aniversari dels Principis de Banca Responsable, que tenen el suport de 300 bancs (50% dels actius bancaris globals). Els Principis de Banca Responsable són el primer marc de referència del sector financer per a un futur sostenible. Van sorgir de la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i comprometen els seus signataris a alinear les estratègies comercials amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Acord Climàtic de París. Uns 130 bancs de tot el món, entre els quals hi ha Banc Sabadell com a signatari fundador, van signar el 2019 els Principis de Banca Responsable i es van fixar sis principis comuns a través dels quals les entitats es comprometen a actuar de manera sostenible.

Elena Carrera, directora de sostenibilitat de Banc Sabadell, assegura que es continua treballant “en el desenvolupament de finances sostenibles, amb el compromís de tenir un impacte positiu en la societat i el planeta, i facilitar el finançament de la transició dels clients i l’impuls de l’economia circular i el desenvolupament social”.

Alineament

Banc Sabadell continua avançant en l’alineament de la seva estratègia ESG, donant prioritat a cinc ODS i desenvolupant accions per a la resta dels objectius, amb la voluntat d’accelerar la consecució de l’Agenda 2030 i avançar cap a una economia que impliqui el desenvolupament social i sigui neutra en emissions. També reforça la col·laboració en els principals marcs de caràcter nacional i internacional i se suma a iniciatives com ara Net Zero Banking Alliance, amb la qual reforça la seva estratègia de risc climàtic.

Impacte

El banc ha establert el Sabadell Compromís Sostenible, que és el marc d’actuació d’ESG que integra la visió de futur dels compromisos ambientals, socials i de governança, d’acord amb els ODS i sobre quatre eixos estratègics: l’entitat, els clients, els inversors i la societat. Aquest marc detalla, per a cada compromís, els seus objectius, les principals palanques de transformació i impuls i els progressos. D’altra banda, l’impacte de l’acompliment ESG està inclòs en l’indicador sintètic de sostenibilitat (ISos) i es vincula a la retribució variable dels treballadors com a part dels objectius de grup.

Clients

Banc Sabadell està mobilitzant 65.000 milions d’euros en finançament sostenible entre el 2021 i el 2025 amb solucions concretes en energia renovable, eficiència energètica i mobilitat sostenible. Per fer-ho, disposa de gestors especialitzats i ha desplegat un equip d’especialistes en fons europeus i sostenibilitat que reforcen la xarxa comercial. A més, ha desenvolupat una àmplia oferta ESG de solucions end-to-end amb acords amb partners, i disposa de la plataforma Hub Empresa amb webinars específics.

Grups d’interès

També ha desenvolupat una anàlisi de materialitat amb l’objectiu d’aprofundir en l’escolta dels grups d’interès i l’adaptació de l’estratègia a l’entorn regulador i de mercat. L’adhesió del banc a la iniciativa Net Zero Banking Alliance, el compromís de la qual implica alinear les carteres de crèdit i d’inversió a vies de descarbonització amb l’objectiu de neutralitat l’any 2050, respon a una de les prioritats de l’enfocament de doble materialitat. A més, amb la creació de la direcció de ràting i divulgació de la sostenibilitat es reforça la interacció i transparència de la comunicació entre el banc i els diferents grups d’interès.

Governança i objectius

S’ha enfortit l’estructura de govern ESG amb la creació de la comissió d’estratègia i sostenibilitat, que depèn del consell d’administració, amb la missió de definir, impulsar i monitorar les actuacions i polítiques relatives a l’estratègia de sostenibilitat. A més, hi ha un comitè de sostenibilitat que fa un seguiment del pla de finances sostenibles i una direcció de sostenibilitat que depèn del conseller delegat i té representació al comitè de direcció. El consell d’administració ha actualitzat el codi de conducta i un nou pla d’igualtat, i s’ha implementat formació obligatòria en sostenibilitat per als treballadors.

Transparència i responsabilitat

Banc Sabadell ha ampliat la comunicació amb el llançament del marc ESG Sabadell Compromís Sostenible i ha incrementat la divulgació anual del Task Force on Climate-Related Financial Disclosures sobre riscos i oportunitats relacionats amb el canvi climàtic, i ha suportat els continguts de l’estat d’informació no financera en marcs de referència com el Global Reporting Initiative (GRI).

Amb aquestes actuacions, Banc Sabadell reforça la seva ambició davant els reptes ESG i continua avançant en l’aplicació dels Principis de Banca Responsable, garantint el suport i accelerant les transformacions econòmiques, ambientals i socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona