Economia

L’Euríbor es dispara prop d’un punt al setembre fins al 2,233%, el nivell més alt des del 2011

L’indicador de referència per les hipoteques supera la barrera del 2% onze anys després i encadena vuit mesos de pujades

L’euríbor a un any, el principal índex de referència per a les hipoteques a tipus variable, continua la tendència a l’alça dels últims vuit mesos i s’ha situat en el 2,233% al setembre, el nivell més alt des del 2011, segons dades facilitades per l’Associació d’Usuaris Financers (Asufin). L’indicador és prop d’un punt més alt que el del mes d’agost (1,249%), quan es va superar la barrera de l’1%, fet que no passava des del 2015. La inflació disparada i la pujada de tipus que ha impulsat el Banc Central Europeu està allunyant mes rere mes l’Euríbor del mínim històric del gener del 2021 (-0,505) i confirma un canvi de tendència després de deu anys amb tipus propers al 0%. L’increment del mes de setembre és el més pronunciat de la dècada.

Asufin ha avisat que les revisions d’aquests mesos podran encarir el cost dels préstecs 1.500 euros l’any en una hipoteca de 100.000 euros amb un 1% de diferencial. L’associació alerta que l’indicador pot continuar polvoritzant barreres i superar el llindar del 3% a finals d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia