Economia

Fruita i ametlla deixaran de facturar 423 milions per les gelades a Catalunya

La Federació de Cooperatives Agràries demana suport a Acció Climàtica

Ja hi ha 22 empreses que han hagut d’activar expedients de regulació d’ocupació

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que els sectors de la fruita i l’ametlla deixaran de facturar fins a 423 milions d’euros aquesta campanya a causa de la caiguda de la producció provocada per les gelades del mes d’abril passat.

Segons assegura el president de la FCAC, Ramon Sarroca, les cooperatives sofriran una forta repercussió econòmica arran de les inclemències climàtiques d’aquest any i dels seus efectes sobre la falta de producte.

Per aquest motiu demanen al Departament d’Acció Climàtica que es comprometi a donar suport al sector per evitar una “crisi important” després que nombroses cooperatives hagin quedat excloses de les ajudes del Ministeri d’Agricultura, “amb un pressupost molt limitat i el termini de sol·licitud dels quals acaba de finalitzar”.

En aquest sentit, la FCAC estima que els 423,6 milions d’euros en pèrdues de facturació a les centrals de transformació, com a les cooperatives, es distribueixen en 337,6 milions d’euros per a la fruita d’os, 39,9 milions per a la poma, 33,7 milions per a la pera i 12,5 milions per a l’ametlla.

Finalment, Sarroca lamenta que en l’actualitat hi ha un total de 22 empreses, 4 d’elles cooperatives, que ja han hagut d’activar expedients de regulació que afecten un total de 230 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia