Economia

Arrenca l’Smart City Expo World Congress, una “gran oportunitat” per al sector digital català

Aragonès confia que doni un “nou impuls” a les més de 470 empreses catalanes que treballen en l’àmbit de les ‘smart cities’

L’estand de Catalunya presenta l’Agenda Urbana 2050

El president, Pere Aragonès, ha inaugurat aquesta tarda l’estand de la Generalitat a l’Smart City Expo World Congress 2022 a la Fira de Barcelona i ha qualificat el certamen, que ha arrencat avui, com “una gran oportunitat per al ric, dinàmic i divers ecosistema digital i tecnològic de Catalunya”. “Es tracta del congrés internacional més rellevant sobre propostes i solucions innovadores dirigides a transformar les ciutats i hàbitats urbans a través del progrés tecnològic, la digitalització i la intel·ligència artificial”, ha destacat Aragonès, que ha remarcat que el saló “demostra el lideratge” de Catalunya i la seva capital en l’organització de fires i congressos internacionals. Aragonès confia a més que el certamen ajudi a donar un “nou impuls” a la tecnologia digital del país i es tradueixi en “noves oportunitats de negoci, noves aliances i bones vendes” per a les més de 470 empreses catalanes que treballen actualment en el sector de les ’smart cities’, que tenen una facturació al voltant dels 10.400 milions d’euros i donen una ocupació “de qualitat” a prop de 46.000 persones.

“Són empreses amb mentalitat global que tenen àmbits molt diversos: des de la il·luminació de ciutats, espais verds i equipaments públics fins a la mobilitat, el medi ambient, la seguretat, la qualitat de vida i les noves idees de governança”, ha enumerat el president, a qui acompanyaven la consellera d’Economia, Natàlia Mas, i el de Territori, Juli Fernàndez. “Empreses que criden noves empreses i contribueixen a enfortir un ecosistema empresarial en creixement”, ha constatat el president, que igualment ha posat sobre la taula l’aposta del govern per transformar el model productiu català “a través de la innovació, la digitalització i la indústria verda”. “En definitiva, volem situar Catalunya com un actor clau en projectes d’àmbit europeu i internacional, com s’ha posat de relleu amb el disseny de xip europeu per part de Cisco a Barcelona”, ha conclòs Aragonès, que després ha assistit a la inauguració oficial, en un recorregut oficial per la mostra amb altres autoritats com les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, entre d’altres.

L’estand de la Generalitat se centra enguany en la presentació de l’Agenda Urbana de Catalunya 2050, el full de ruta per a un desenvolupament sostenible de pobles i ciutats, a través d’una demostració interactiva. També hi ha espai per a 16 empreses i entitats tecnològiques que han estat seleccionades per convocatòria pública perquè donin a conèixer els seus productes i solucions intel·ligents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)