Economia

Ribera carrega contra la proposta de la Comissió Europea de topar el preu del gas en 275 euros

La titular espanyola d’Energia avisa que és un preu similar als màxims de la crisi i pot produir “l’efecte contrari” al buscat

Ho considera una “presa de pèl” i insisteix que Espanya s’hi oposarà

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha criticat que la proposta de la Comissió Europea (CE) de limitar el preu del gas en 275 euros.

“Això no és una proposta seriosa, és una presa de pèl”, ha lamentat Ribera en declaracions aquest dimecres als passadissos del Congrés.

La responsable espanyola d’Energia ha assenyalat que el topall proposat per la CE és “molt semblant als [preus] màxims assolits en els moments més àlgids de la crisi” i “genera justament l’efecte absolutament contrari al que es vol corregir”. “El que fa és induir a un increment artificial de preus i posa en risc totes les polítiques de contenció de preus”, ha advertit.

A parer seu, la proposta presentada “posa de manifest que la Comissió no s’ha pres seriosament aquest exercici” i haurà de canviar d’“actitud” si vol assolir un acord. La vicepresidenta ha insistit que el govern espanyol s’hi oposarà “rotundament” i ha apuntat que altres Estats comparteixen el mateix rebuig. “Tinc la impressió que la CE sentirà coses molt dures per part de la majoria de ministres” d’Energia de la UE, ha dit.

Ribera ha recordat que en les tres darreres reunions sobre Energia “la immensa majoria dels ministres” dels 27 han demanat a la CE que presenti una proposta “i no ha fet fins a l’últim minut amb uns dissenys i unes condicions que el fan practicament inviable”. “Ens sembla una presa de pèl i haurà de canviar moltíssim l’actitud de la Comissió perquè hi pugui haver un acord”, ha insistit.

En aquest sentit, ha explicat que “li consta” que seran diversos els Estats membres que exigiran a la CE una proposta “seriosa” i, si no arriba, deixaran de donar suport “a les propostes de la CE en altres qüestions que li poden resultar importants” a l’executiu europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona