Economia

Guardons

Presumeixen de talent

La ‘start-up’ Theker és la guanyadora de la segona edició dels premis Fet a Catalunya

La iniciativa vol donar valor a l’emprenedoria industrial

Una empresa emergent formada per cinc enginyers electrònics i de telecomunicacions que gràcies a la robòtica, la intel·ligència artificial i la visió per computador ha desenvolupat una tecnologia pròpia per soldar de forma més eficaç i sostenible amb un consum energètic mínim ha estat la guanyadora de la segona edició dels premis Fet a Catalunya, convocats per l’entitat Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya (NEEC). El guardó, que va acompanyat d’una dotació econòmica de 6.000 euros, ha volgut distingir l’empresa Theker perquè, destaca, ha creat una innovadora tecnologia de soldadura i de soldadura microelectrònica pionera a tot el món, “canviant el paradigma de fabricació de la indústria electrònica i els semiconductors i fomentant l’economia circular”. La solució que ha ideat l’empresa resol la problemàtica del residu electrònic reutilitzant i reciclant components electrònics. La start-up també ha desenvolupat un robot de soldadura microelectrònica de components que redueix els costos del 25% i fa que el procés sigui vint vegades més precís i fins a cent vegades més ràpid.

Els premis Fet a Catalunya es van entregar dimecres a la seu de l’empresa de maquinària i combustibles per a l’embalatge Plasticband, a Granollers. Oriol Brutau, president de NEEC, va entregar el guardó als guanyadors i també va distingir els finalistes: Flick3d, Artea, Adan i Showee. També es va fer un reconeixement a l’empresa industrial catalana concedint dos accèssits a la firma de roba sostenible IAIOS pel seu producte fet 100% a Catalunya i al fabricant de sabó en pastilles NicePack en la categoria de producte acabat aquí.

Ecosistema enllaçat

Els premis Fet a Catalunya de NEEC volen distingir aquells emprenedors i empresaris que en els darrers set anys han ideat o desenvolupat a casa nostra un projecte, un producte o un servei innovador. L’objectiu és donar valor a la fortalesa, la capacitat d’innovació i la resiliència del teixit emprenedor català i establir un lligam amb les companyies més consolidades. Així, són patrocinadors dels guardons grups tan sòlids com Plasticband, Aprop Marketing, Fluidra-Sacopa, Imrepol, La Fageda, Proquimia, Tapla, Plusfresc i Druids.

Com ha denunciat aquesta setmana el president de Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya en una publicació a Linkedin que ha tingut molt de ressò, “el sector industrial no rep gaire suport a Catalunya, (...) el país s’ha convertit en un hub mundial d’emprenedoria tecnològica, una regió important per a la indústria tech, però això ens fa oblidar que tenim una tradició industrial centenària que segueix en actiu”. Per això, ha explicat a aquest diari, va tenir la idea d’engrescar “companyies líders al seu sector” i aquest és l’origen dels premis Fet a Catalunya. “Volem empoderar la indústria, visibilitzar-la, facilitar l’arrelament de la indústria al territori i connectar generacions”, resumeix Brutau. En aquest segona edició, més de 300 empreses s’han descarregat els documents d’inscripció i 28 van accedir a la fase final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA