Economia

La Fundació La Caixa destina 50 milions a acció social i cultural a Portugal

En els seus cinc anys d’activitat al país ja s’han invertit més de 136 milions d’euros en accions com la recerca i la lluita contra l’exclusió

La Fundació La Caixa destinarà 50 milions d’euros anuals en acció social a Portugal i complirà el compromís adquirit el 2017 d’estendre la seva activitat de Portugal després de la entrada de BPI en el Grup CaixaBank. El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, va mantenir ahir a Lisboa trobades amb el president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, i amb el primer ministre del país, António Costa, amb qui va compartir les fites assolides en aquests cinc anys de l’activitat de la fundació al país. També hi va assistir el patró de la Fundació La Caixa i president honorari de BPI, Artur Santos Silva.

Fainé va destacar ahir: “Com a part del nostre model, volem contribuir al benestar de les persones i dels territoris en els quals som presents. Cinc anys després de la nostra arribada a Portugal, estem molt satisfets de la consolidació de la nostra acció social. Portugal és un país pel qual apostem per al seu desenvolupament socioeconòmic, però encara queda molt per fer.”

Portugal és avui l’epicentre del compromís internacional de la fundació. Els darrers cinc anys d’activitat de l’entitat s’hi han invertit més de 136 milions, destinats al desenvolupament d’iniciatives socials, científiques, educatives i culturals. Els programes estratègics que s’han posat en marxa de forma prioritària són els que tenen una major incidència social i els que garanteixen un major impacte transformador. Entre aquests, destaca la col·laboració per a millorar les condicions de vida dels infants més vulnerables, fomentar l’envelliment actiu, facilitar l’accés al mercat laboral dels col·lectius desafavorits i vetllar per l’atenció integral a pacients amb malalties avançades així com la contribució al benestar de les persones amb discapacitats i en risc d’exclusió.

Entre moltes altres iniciatives, s’ha engegat el programa Humaniza, amb el qual es vol millorar la qualitat de l’atenció a les persones que es troben al final de les seves vides, així com les dels seus familiars. Aquesta iniciativa disposa d’onze equips de suport psicosocial a 19 hospitals i ha arribat a 6.757 pacients i 7.068 familiars durant l’any passat.

L’entitat també posarà en marxa aquest any un espai Fundació La Caixa d’atenció integral enfocada a pacients amb una malaltia avançada i els seus familiars, que serà el primer a Portugal, a l’Institut Portuguès d’Oncologia de Porto. A banda, s’ha llançat un pilot del programa Reincorpora, dirigit a la reinserció laboral de persones privades de llibertat, a quatre centres penitenciaris a l’àrea metropolitana de Lisboa, i el programa Proinfància, amb el qual es pretén lluitar contra la pobresa infantil. Està dirigida a nens i adolescents d’entre 0 i 18 anys les famílies dels quals estan en risc o situació d’exclusió social.

Pel que fa a temes culturals, per exemple, s’ha donat suport a la creació a través dels programes Comisart i Producción. I en recerca, durant el 2022 es van invertir uns 9 milions en un total de 13 projectes d’investigació biomèdica.

Fundació “la Caixa“



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA