Economia

Reunió d’urgència del BCE per analitzar la crisi bancària

La trobada evidencia el nerviosisme existent tot i que ahir defensés que no temia les actuals turbulències

Ahir va decidir apujar els tipus d’interès tot assegurant que no tem les actuals turbulències financeres perquè el sistema bancari europeu és “molt resilient” però és evident que el BCE sí que està preocupant per la crisi iniciada amb la fallida del Silicon Valley Bank i la delicada situació de Credit Suisse. De fet, l’organisme s’està reunint ara de forma extraordinària amb un únic punt del dia: analitzar com està afectant als mercats i el sistema financer la incipient crisi. La reunió arriba després que, ahir a la nit, se sabés que un altre banc ha hagut de ser rescatat, el First Republic Bank, una entitat de mida mitjana que ha rebut el suport econòmic d’onze grans bancs dels Estats Units. Son ja quatre –el quart és Signature Bank– les entitats financeres que tenen l’aigua al coll.

Com recull l’ACN, un portaveu del Banc Central Europeu ha assegurat abans de la trobada que aquestes són habituals quan es produeixen “moviments sobtats” en l’entorn econòmic, però a ningú se li escapa el nerviosisme que plana sobre l’ambient. Després d’un dimecres negre i un dijous de treva, amb rebots en tots els valors i mercats, els parquets reflecteixen avui la incertesa. Al mig matí, els títols de les accions de Credit Suisse perden més d’un 6% del seu valor. Els principals indicadors europeus es mantenien en terreny bastant pla, sense saber cap on tirar.

La reunió d’urgència se celebra un dia després de la trobada ordinària on l’entitat presidida per Christine Lagarde va aprovar una nova pujada de tipus de 0,5 punts per intentar controlar la inflació. Lagarde va assegurar que l’organisme disposa de “tots els instruments necessaris” per aportar liquiditat al sistema financer “si fos necessari”. Per últim, va remarcar que el sistema financer europeu té una “capacitat de resistència i una posició de capital i liquiditat sòlida”, tot i admetre que el BCE estaria “atent“ a l’evolució dels esdeveniments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona