Economia

estats un its

Continua la cerca de compradors del malmès banc Silicon Valley

Les autoritats estatunidenques permetran que es facin ofertes per a comprar tot l’SVB o per comprar-lo per parts

La Corporació Federal d’Assegurança de Dipòsits (FDIC, en anglès) ha anunciat aquest dilluns l’ampliació del termini per a presentar ofertes per a la compra del banc Silicon Valley (SVB), que les autoritats van intervenir el passat 9 de març i van rebatejar com Silicon Valley Bridge.

Les autoritats estatunidenques han indicat que per a “simplificar el procés de licitació i ampliar el grup de licitadors potencials” la FDIC permetrà que es presentin ofertes separades per a adquirir, d’una banda, el Silicon Valley Bridge Bank i, d’altra banda, la seva subsidiària Silicon Valley Private Bank.

El termini per a presentar les licitacions s’estén, en el primer cas, fins al dimecres i, en el segon, fins al divendres.

La desfeta de l’SVB, especialitzat en tecnològiques emergents, es va deure al fet que durant el boom tecnològic de la pandèmia va acumular una gran quantitat de capital líquid que va invertir en la seva major part en bons del Tresor a llarg termini, en un moment en el qual els tipus d’interès eren molt baixos.

Després de la fi de les vaques grosses per a les tecnològiques, molts clients de l’SVB van començar a reclamar els seus estalvis per a navegar en els nous temps. Però l’SVB tenia aquests diners invertits en bons a llarg termini que encara necessitaven temps per a madurar, i la seva recuperació el va obligar a perdre diners.

Arribats a aquest punt, es va deslligar la histèria entre els seus clients, que es van precipitar a retirar els seus fons, la qual cosa va provocar la desfeta del banc i va activar la intervenció de les autoritats amb la intenció d’estabilitzar la institució per a després posar-la a la venda.

D’altra banda, anit, la FDIC va anunciar que el Flagstar Bank, una filial del Nova York Community Bancorp, va arribar a un acord per a adquirir la major part del Signature Bank, que va ser intervingut per les autoritats després del col·lapse de l’SVB.

La tempesta financera ha escombrat aquestes dues institucions i ha castigat severament el First Republic Bank, que va ser rescatat dijous passat per una desena de companyies del sector que van injectar 30.000 milions de dòlars en la castigada organització. Malgrat aquesta ajuda, les accions de First Republic queien avui gairebé un 15%, deixant clar que la injecció de liquiditat no ha convençut als inversors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona