Economia

ESTATS unITS

Yellen defensa la “solidesa” dels bancs als EUA

La secretària del Tresor dels EUA afirma que la situació provocada per la fallida del Silicon Valley Bank i el Signature Bank ja s’està estabilitzant

Assegura que el moment actual no és comparable a la crisi financera global del 2008

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha defensat aquest dimarts la “solidesa” del sistema bancari del país i ha assegurat que la situació provocada per la fallida del Silicon Valley Bank i el Signature Bank ja s’està estabilitzant gràcies a l’acció “decisiva” del govern i la Reserva Federal. També ha recalcat que la situació actual no és comparable a la crisi financera global del 2008 i que el sistema financer ara és “significativament més fort” que llavors.

Yellen ha considerat que les accions promogudes per l’executiu nord-americà han demostrat el seu compromís de fer “els passos que siguin necessaris per assegurar que els dipòsits i els estalvis dels ciutadans estan fora de perill”. Ha afirmat que la situació provocada per les dues entitats “podria haver tingut impactes en el sistema bancari i l’economia”, motius pels quals calia una “ràpida resposta”, cosa que va garantir el govern federal, segons Yellen, amb “accions decisives que enfortissin la confiança en el sistema financer i protegissin l’economia”.

Respecte a les mesures acordades conjuntament amb la Reserva Federal (Fed) i la Corporació Federal de l’Assegurança de Dipòsits (FIDC), ha assegurat que no pretenien ajudar entitats específiques o “una classe de bancs”, sinó els seus clients i el conjunt del sistema bancari. Yellen ha afegit que es prendrien les mateixes accions si els problemes es produïssin en altres entitats menors si es considerés que poden provocar un contagi al sector i s’ha mostrat convençuda que les accions preses “van reduir el risc de més errors bancaris que haurien provocat pèrdues al fons de garantia de dipòsits”.

La secretària del Tresor dels EUA també ha recordat que hi ha un nou instrument de crèdit de la Fed per a les entitats financeres i ha valorat l’ajuda de 30.000 milions de dòlars prestada per onze entitats per reflotar First Republic Bank i garantir-ne els dipòsits, un suport que ha qualificat de “vot de confiança” en el sistema bancari nord-americà. Yellen ha advertit que el seu departament segueix vigilant “de prop” la situació i, tot i que ha admès que encara no tenen tots els detalls sobre el col·lapse dels dos bancs, ha afirmat que la situació és “molt diferent” de la de la crisi del 2008. “El nostre sistema bancari és significativament més fort que fa quinze anys”, ha insistit, i ha assenyalat que caldrà investigar què ha passat als dos bancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia