Economia

ECONOMIA

El BCE descarta que els bonistes perdin la seva inversió en un rescat bancari

El president del consell supervisor del BCE, Andrea Enri, afirma que la fórmula adoptada per les autoritats suïsses en el cas de Credit Suisse “no seria acceptable” a Europa

El Banc Central Europeu (BCE) ha descartat aplicar una solució en què els bonistes perdin la seva inversió en cas d’un rescat bancari, com a succeït a Credit Suisse. Les autoritats suïsses van adoptar una solució en la qual els primers afectats van ser els inversors que posseïen bons convertibles —també coneguts com a Cocos—, seguits pels accionistes. El president del consell supervisor del BCE, Andrea Enria, ha afirmat avui que aquesta solució “no seria acceptable” a Europa. L’economista italià ha defensat els criteris de prelació actuals i ha assegurat que els accionistes serien els primers a respondre en el cas d’una hipotètica fallida.

Durant la seva intervenció en un diàleg al Parlament Europeu davant dels eurodiputats del comitè d’Afers Econòmics i Monetaris ha defensat de nou la solidesa del sistema bancari europeu actual i ha recordat les “robustes” ràtios de capital, liquiditat i morositat que presenten les entitats. El dirigent del BCE ha reiterat que la solidesa dels balanços dels bancs europeus “ha sigut crucial per fer front a les turbulències de les últimes setmanes” i ha posat en valor les exigències implementades des de l’esclat de la crisi financera del 2008. Tot i així, Enria ha alertat les entitats financeres que continuïn vigilant els seus balanços i estiguin atentes a les tensions dels mercats.

Per altra banda, el president del consell supervisor del BCE ha descartat una restricció dels dividends bancaris, tal com han suggerit alguns eurodiputats, i ha assenyalat que el BCE “no contempla un límit” i ha afegit que ja es van revisar aquests plans. “En general no ha canviat res que hagi afectat la nostra avaluació”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia