Economia

França viu la novena jornada de mobilitzacions contra la reforma de les pensions de Macron

Les aturades convocades han obligat a cancel·lar molts vols i trens

Es preveu que més de mig milió de persones participin a més de 300 manifestacions arreu del país

França viu aquest dijous una nova jornada de mobilitzacions, la novena convocada contra la reforma de les pensions aprovada per decret pel govern del president de la República, Emmanuel Macron, que ja ha avisat que no pensa fe marxa enrere.

Les aturades organitzades pels sindicats francesos han obligat a cancel·lar el 30 % dels vols de l’aeroport d’Orly (París) i el 20 % dels que operen a Marsella, Tolosa i Lió.

A les línies de Rodalies de París s’han anul·lat entre el 50 % i el 80 % dels serveis i només circularan un terç dels regionals. Avui només circulen la meitat dels trens d’alta velocitat i cap de la resta de línies de llarg recorregut.

Al metro de París només funcionen amb normalitat les dues línies automàtiques (1 i 14) i la resta de freqüències són molt inferiors a les d’un dia normal.

A més, hi ha moltes benzineres desproveïdes per les aturades o els bloquejos dels piquets a les refineries i dipòsits de combustible, malgrat que el govern ha imposat la tornada a la feina d’alguns treballadors de magatzems estratègics. El bloqueig dels dipòsits de Gonfreville, a Normandia, que subministren als aeroports de París, amenaça d’estendre l’escassedat de combustible al transport aeri.

I als carrers de la capital francesa s’hi acumulen milers de tones d’escombraries per la vaga de recollida que ja fa més de dues setmanes que dura.

Les autoritats franceses preveuen que entre mig milió i 800.000 persones participin en les més de 300 manifestacions convocades a tot el país. La policia desplegarà durant la jornada 12.000 agents, 5.000 dels quals a París, per prevenir incidents.

Aquesta nit hi ha tornat ha haver protestes espontànies a diferents ciutats que en alguns casos han derivat en xocs amb les forces de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia