Economia

EMPRESA

La Generalitat aposta perquè un inversor compri Nylstar

El govern descarta entrar en l’accionariat de l’empresa tèxtil de Blanes

El secretari d’Empresa diu que l’objectiu és mantenir l’activitat però admet que encara s’està “en fases molt inicials”

La Generalitat descarta entrar a l’accionariat de la tèxtil Nylstar de Blanes i aposta per buscar un inversor que la compri i permeti mantenir-ne l’activitat, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Aquesta era una de les opcions que el comitè havia posat sobre la taula, perquè dels 15milions d’euros de deute que arrossega Nylstar n’hi ha cinc que corresponen a crèdits de la Generalitat que no ha tornat.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, explica però “que avui dia aquest recurs no forma part de la política empresarial del Govern”. “Creiem que perquè un projecte empresarial arrenqui, sempre és bo un lideratge privat”, afegeix. Castellanos explica que es treballa per buscar inversors, però també admet que encara s’està “en fases molt inicials”.

A principis d’any, la tèxtil Nylstar va presentar concurs voluntari de creditors per entrar en liquidació. I des d’aleshores, els 80 treballadors viuen immersos en la incertesa. En aquest cas, a més, la vaga de lletrats de l’administració de justícia (LAJ) els ha jugat en contra. Perquè fins fa pocs dies, el jutjat mercantil no ha nomenat oficialment l’administrador concursal que ha de tutelar el procés i tirar endavant la venda de la unitat productiva.

En paral·lel, amb l’objectiu de buscar alternatives a la liquidació que assegurin la continuïtat de la fàbrica -i sobretot, permetin mantenir llocs de treball- la Generalitat, l’Ajuntament i els sindicats van crear una taula per reindustrialitzar Nysltar. Fa un mes a les reunions també s’hi van afegir representants de la tèxtil.Demà tindrà lloc la propera trobada de la taula.

La taula per a la reindustrialització està treballant per trobar inversors que s’interessin per reflotar la fàbrica. Des del comitè, però, una de les opcions que s’havien demanat era que la Generalitat entrés a formar part de l’accionariat de Nylstar. Segons expliquen fonts sindicals, dels 15 MEUR de deute que acumula l’empresa n’hi ha 5 que corresponen a crèdits que va concedir la Generalitat i que no s’han tornat.

Per això, els tres sindicats del comitè (UGT, CCOO i Domum Social) van proposar que aquest passiu es reconvertís en accions. La Generalitat, però, ho descarta. “És un recurs que no forma part de la política industrial de la Generalitat”, explica el secretari d’Empresa i Competitivitat. “Una cosa és donar recolzament per al llançament d’un projecte industrial, i l’altra és la participació en l’accionariat; a dia d’avui, no ho contemplem”, afegeix Albert Castellanos.

El secretari diu que l’aposta passa per trobar un inversor que refloti la tèxtil. “Perquè un projecte industrial arrenqui, sempre és bo que hi hagi un lideratge privat, i això és el que estem facilitant”, explica en referència a la feina que s’està fent des de la taula i el Departament. “I ho facilitarem a través de polítiques de finançament i ajuts a la reindustrialització; però participar en l’accionariat de Nylstar no és l’escenari preferent en un futur”, especifica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona