La pedregada de dimecres va afectar poca superfície de municipis del Segrià

La pedregada que va tenir lloc ahir, entre les 6 i les 8 de la tarda, al Segrià, es va localitzar a la zona oest de la comarca i es va desplaçar de sud a nord. Els municipis afectats són Massalcoreig, Alcarràs, Torres de Segre, Lleida (a la zona de Raïmat), Almacelles, Almenar, i Alfarràs. La tempesta va afectar amb diferent intensitat aquests municipis. Així, la zona menys afectada ha estat la de Massalcoreig, Alcarràs, Torres de Segre, i Raïmat. La pedra, de la mida d'un cigró, va caure en un primer moment seca i després acompanyada d'aigua; i ha afectat als fruiters de pinyol (préssec i nectarina), als de llavor (pera), i ha provocat rascades a la pell poc significatives. També ha afectat a conreus extensius (alfals) sense massa importància. En el cas de cultiu de vinya a la zona de Raïmat, només ha fet caure puntualment alguna fulla i algun brot. La distribució de la pedregada ha estat molt irregular sobre el terreny.

Els municipis més afectats han estat Almacelles, Alfarràs, i Almenar. En aquesta zona la pedra que va caure era d'uns dos cm, també primer seca i després barrejada amb aigua. Durant uns 20 minuts, la pedra va caure amb molta força. En algunes zones, a mig matí, encara es podia veure mostres de la pedregada a terra, teulades, etc. Els conreus extensius afectats són panís, blat i alfals. El conreu herbaci es tornarà a refer però pot perillar un tall d'alfals. Pel que fa als fruiters, sobretot nectarina, la tempesta ha desfullat els arbres adults i ha fet caure bastants fruits. També ha danyat els brots dels arbres joves.

La superfície més afectada es localitza al llarg del límit de terme entre Almenar i Almacelles, on van resultar afectades 75 hectàrees de fruita de pinyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.