Economia

TURISME

Plena ocupació a la Terra Alta pel premi de Moto GP

La majoria d'hotels i cases rurals de la comarca estaran complets el cap de setmana gràcies als equips professionals i els visitants de la prova del mundial, que es farà al circuit Motorland d'Alcanyís

Els hotels i les cases rurals de la Terra Alta aconseguiran aquest cap de setmana la plena ocupació. De fet, la majoria d'establiments tenen el cent per cent d'ocupació des d'ahir fins dilluns de la setmana que ve, coincidint amb la tretzena prova del mundial de Moto GP, que es farà al circuit Motorland d'Alcanyís (Baix Aragó). Tot i que el circuit de velocitat es va inaugurar ara fa un any, encara no s'hi han construït els hotels annexos i això ha afavorit les reserves de places hoteleres a la Terra Alta, que és a uns 50 quilòmetres d'Alcanyís. “Des de dimecres i fins dilluns estem al cent per cent d'ocupació”, explica Anna Miralles, de l'hotel Miralles i de Les Capçades d'Horta de Sant Joan, on s'allotjaran tres dels equips que participaran en el mundial de motociclisme. També estarà complet el Vilar Rural d'Arnes, l'establiment hoteler més gran de la comarca, amb un total de 95 habitacions. “Tindrem molta més gent aquest cap de setmana que per la Diada”, assenyalen des del Vilar Rural.

L'afluència de clients aquesta setmana compensarà, segons els hotelers de la Terra Alta, un mes de setembre més fluix que el d'altres anys quant a l'ocupació turística per l'avançament de l'inici del curs escolar. De tota manera, l'impacte de Motorland no es nota només aquest cap de setmana, sinó que sempre que hi ha proves en aquest circuit s'incrementen les reserves als allotjaments turístics de la Terra Alta. “Sempre que hi ha proves a Motorland, tenim clients estrangers al nostre hotel que hi participen”, apunten des del Vilar Rural.

LA XIFRA

73.000
persones
és la capacitat del circuit Motorland, que aquest cap de setmana reunirà molts aficionats al motociclisme.

LA FRASE

El mundial de motociclisme és un fet extraordinari que ha afavorit l'ocupació aquesta setmana
Anna Miralles
GERENT DE L'HOTEL MIRALLES I LES CAPÇADES D'HORTA DE SANT JOAN


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.