Economia

En contra

Una reforma contra l'immobilisme

La reforma laboral és un primer pas per deixar enrere l'immobilisme en el que ha estat sotmès el nostre país en els últims anys i que, en certa manera, ens ha portat a la situació actual. Els autònoms, microempreses i pimes considerem que la reforma laboral, tal com s'ha redactat i plantejat, tampoc no està pensada per al 98% del teixit productiu del país. Ens hauria agradat un marc específic propi, tal com tenen a Alemanya, però entenem que no es pot continuar sense fer res. S'ha d'intentar posar en marxa propostes que ajudin a flexibilitzar el nostre marc laboral, que és dels més rígids a nivell europeu, i posar en marxa propostes que ajudin a trobar el camí de la creació d'ocupació. O fem coses diferents per obtenir altres resultats, o si ens mantenim en l'immobilisme i sense canviar res acabarem accentuant encara més la situació límit en què ens trobem.

El que també demanem és celeritat en la resposta, és a dir, que si veiem que la reforma no redueix en un període raonable la temporalitat i els índexs d'atur juvenil, tinguem el coratge de reformar-la i provar fórmules noves sense anar generant vagues generals estèrils.

Per si mateixa, aquesta reforma no generarà més ocupació a curt termini, és obvi, però serà un primer pas. També cal impulsar totes les reformes que ja en temps de bonança reclamàvem: la financera-fiscal, l'educativa, la de la funció pública o la de justícia. Som conscients que sense accés a crèdit i amb una davallada important de la facturació la reactivació serà difícil, però les empreses són les que tenen la capacitat de contractar i generar ocupació, i cal que se'ls doni facilitats per adaptar-se al context i poder continuar l'activitat.

En la Cecot hem fet arribar esmenes al Parlament entre les quals voldria destacar la figura del contracte per al foment de l'ocupació, semblant a la que va impulsar Felipe González i que va generar més d'11 milions de contractes: un contracte vigent mentre l'atur no baixi del 12 per cent. O bé l'activació dels mecanismes de resolució de conflictes del II Acord per l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva.

Per equitat entre tots els treballadors, ens cal avançar en un nou model de relacions laborals que s'adapti a l'era de la gestió de les incerteses globals per garantir els drets dels treballadors i la continuïtat de les empreses. Donem-nos aquesta oportunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.