Economia

Llogar habitatges a gent jove

La meva dona i jo tenim un pis llogat a un jove menor de 30 anys des del juliol del 2012. Fem la declaració separadament. Com ho he d'incloure en les declaracions?

La meva dona i jo tenim un pis llogat a un jove menor de 30 anys des del juliol del 2012. Fem la declaració separadament. Com ho he d'incloure en les declaracions (si és que estem obligats a fer-ho)? En quina casella?

En el supòsit d'arrendaments de béns immobles destinats a habitatge, cadascú ha de declarar un rendiment del capital immobiliari d'acord amb el que es preveu en els articles 22 i 23 de la llei de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

El fet que el llogater sigui menor de 30 anys i sempre que tingui, el llogater, uns rendiments nets del treball o d'activitats econòmiques superiors a 7.455,14 euros, comporta que pugueu tenir una reducció del 100% del rendiment net del capital immobiliari (diferència entre ingressos i despeses deduïbles).

Encara que es pugui aplicar la reducció del 100%, se n'ha d'informar en la declaració de la renda, concretament en la pàgina 4.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.