Economia

Autònom de baixa

Sóc autònom i durant l'any 2012 he estat un parell de mesos de baixa laboral per un accident. Puc deduir de les retribucions que em fa la mútua els rebuts d'autònom que he pagat mentre era de baixa?

Sóc autònom i durant l'any 2012 he estat un parell de mesos de baixa laboral per un accident. Durant aquests dos mesos he donat de baixa fiscal el meu negoci, però he continuat pagant el rebut d'autònoms. A l'hora de fer la declaració de la renda, la mútua m'ha enviat un certificat amb les retribucions d'aquests dos mesos que he estat de baixa. La pregunta és: puc deduir de les retribucions que em fa la mútua els rebuts d'autònom que he pagat mentre era de baixa?

Si es cotitza pel conveni especial de la Seguretat Social, les quotes satisfetes són deduïbles del rendiments de treball. Ara bé, si s'han satisfet les quotes del règim especial de treballadors autònoms, sense haver subscrit el conveni especial, podria ser que aquestes no fossin deduïbles ni dels rendiments del treball ni dels rendiments del seu negoci.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.