Economia

Deixar diners per la crisi

Cal fer constar  en la declaració de cap de les dues parts el fet de compartir despeses amb algú amb qui no convius ni tens vincles familiars?

Estem en una crisi que ens toca a tots més o menys de prop. Quin perill hi ha –i perdó per l'expressió, però s'entén– en el fet d'haver transferit sistemàticament diners d'un compte propi al d'una persona (o, pel cas teòric, més d'una) amb qui no hi ha cap altre vincle que el de la responsabilitat davant la situació dramàtica coneguda del receptor o receptors. Amb el benentès que, malgrat la transparència de deixar diners via transferència bancària, no hi ha justificació que l'acompanyi (ni en el sentit que és una aportació mensual variable, segons disponibilitat; ni respecte de la despesa en atenció mèdica i manutenció a què va destinada). Cal fer constar en la declaració de cap de les dues parts el fet de compartir despeses amb algú amb qui no convius ni tens vincles familiars? O, tal vegada, en funció de la xifra acumulada al llarg de l'any (deu mil euros)?

 El que vostè comenta seria, en tot cas, un supòsit de donació, que no tributaria per a l'impost sobre la renda, sinó sobre successions, cosa que fa que l'òrgan liquidador no sigui tampoc l'Agència Estatal Tributària, sinó l'Agència Tributària de Catalunya.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.