Economia

L'obert d'Espanya de golf deixarà 1,8 milions d'euros a la demarcació

Es calcula que fins diumenge hauran assistit de públic al torneig unes 30.000 persones, tant del país com, també, de l'estranger

L'impacte econòmic de l'obert d'Espanya de golf que se celebra fins diumenge al PGA de Caldes de Malavella serà d'1,8 milions d'euros per a hotels, restaurants, comerços i el sector del transport i el lloguer de cotxes, entre altres negocis de la demarcació de Girona. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona calcula que en quatre dies hauran anat a veure el torneig unes 30.000 persones entre els aficionats a aquest esport del país i els que vénen de fora. A més, segons va explicar ahir el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, també cal sumar-hi les 920 persones relacionades directament amb el torneig, com ara jugadors, cadis, organitzadors, familiars, premsa i patrocinadors. “El turisme de golf té un poder adquisitiu mitjà i alt i genera una despesa important. A més, el torneig ens ajuda a projectar la marca arreu del món, ja que tot i que ja és molt coneguda, sempre es bo que l'anem projectant”, va assegurar ahir Calm, que va explicar que aquest tipus de turista ajuda a desestacionalitzar la temporada turística perquè molts golfistes europeus visiten la Costa Brava a l'hivern aprofitant que les temperatures són més suaus.

L'oferta de golf a la Costa Brava i el Pirineu de Girona la formen tretze camps de golf i onze de pitch-and-putt. Vuit dels tretze camps s'han unit per promocionar-se conjuntament des del vessant turístic a través del club de màrqueting de golf que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. A la demarcació 42 empreses gironines presten serveis relacionats amb la pràctica del golf i el turisme.

El turista de golf que visita la Costa Brava prové principalment del Regne Unit, seguit d'Alemanya i dels països escandinaus, i creix el turista francès, el suís i el rus, Tot i que també viatgen a l'hivern, les estacions que prefereixen són la primavera i la tardor, i les motivacions que els mouen són el golf, la gastronomia, l'oci nocturn i les compres. La despesa mitjana per dia del turista de golf és d'entre 180 i 200 euros. Se sol allotjar en hotels de quatre o cinc estrelles i les estades que fa normalment són d'una setmana.

LA XIFRA

920
persones
estan relacionades directament amb el torneig, entre jugadors, cadis, organitzadors, familiars i premsa.

LA FRASE

El turisme de golf té un poder adquisitiu mitjà i alt i genera una despesa important
Miquel Calm
VICEPRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia