Economia

La Jonquera disposa d'un bar per cada 41 veïns

Un estudi situa també Tossa de Mar i Castell-Platja d'Aro al capdavant de les poblacions gironines amb més establiments de restauració per habitant

La Jonquera, Tossa i Castell-Platja d'Aro són les poblacions gironines que tenen més establiments de restauració (bars, restaurants i autoserveis) per habitant. Segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de Girona extretes d'un estudi elaborat per una empresa catalana, la Jonquera se situada al capdavant amb 76 establiments i 3.135 habitants, segons dades del 2013. “Aquest municipi encarna a la perfecció els tòpics més característics de la cultura mediterrània, que asseguren que una bona part de la població passa part del temps lliure en els establiments de restauració, un hàbit que no és difícil de dur a terme pels jonquerencs, ja que disposen d'un bar per cada 41 veïns”, constata l'estudi que ha fet la federació.

En el rànquing el segueixen Alp, amb 38 bars i 1.312 habitants –una taxa de 22,2 negocis per cada mil habitants–; Tossa, amb 20,3 establiments per cada mil habitants, i Castell-Platja d'Aro, amb 19,41 establiments de restauració per cada mil veïns.

En nombre absolut, la ciutat de Girona és la que encapçala el rànquing de nombre d'establiments de restauració registrats el 2013 amb 604. La segueixen la població de Lloret de Mar, amb 416; Figueres, amb 287, i, molt a prop, Blanes, amb 283.

Malgrat aquestes dades, l'estudi especifica que la crisi ha provocat el tancament de bars i restaurants. En només cinc anys la demarcació ha perdut més de mil quatre-cents establiments de restauració, és a dir “cada setmana se n'han tancat cinc”. El treball també especifica que les poblacions de Besalú, Alp, Begur i Avinyonet de Puigventós són les que “han vist tancar més locals de restauració en aquests darrers cinc anys”. L'estudi concreta que el 2013 a la demarcació de Girona hi havia 2.185 restaurants i bars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona