Economia

Firatast arriba aquest cap de setmana a la vintena edició

Un concurs de patates braves, un de truites solidari o el segon concurs mundial de sofregit, propostes atractives de la fira de degustació que es fa del 9 al 12 d'octubre a Girona

Caviar de cargols, hamburgueses amb carn de cangur, anques de granota i nombrosos tastets més o menys originals ompliran a partir de dijous el recinte firal de Girona. Firatast, la fira de degustació de Girona, arriba enguany a la vintena edició amb diverses novetats i tota l'actualitat del món de la gastronomia. Del 9 al 12 d'octubre els amants de la gastronomia tenen la possibilitat de gaudir de les més de 300 degustacions presentades per restaurants, petits productors, cellers o col·lectius de cuina, entre altres, mitjançant la compra de tiquets que costen 50 cèntims com a mínim.

En la vintena edició del Firatast s'estrena un nou espai: La Cuina de les Estrelles. Un espai on se serviran tastets preparats per tretze restaurants –dels setze que hi ha a la demarcació– amb estrella Michelin, com ara El Celler de Can Roca, la Fonda Xesc de Gombrèn, Les Magnòlies d'Arbúcies o Els Tinars de Llagostera. La recaptació íntegra d'aquest espai anirà a parar al projecte Restaurants del Cor, que treballa perquè cap infant es quedi sense un àpat principal al dia.

Concursos originals

En aquest mateix àmbit solidari, i després que l'any passat s'organitzés el primer concurs d'arrossos solidaris, enguany s'organitza el primer concurs de truites solidari. Segons va explicar ahir Josep Maria Matamala, d'Incatis, organitzador de la mostra, aquest concurs consisteix en el fet que els participants –usuaris d'Instagram, Twitter i personatges singulars i coneguts del món artístic, cultural i televisiu– utilitzin els mateixos ingredients per elaborar les truites. La recaptació d'aquest concurs també anirà al projecte dels Restaurants del Cor.

A banda del concurs de truites solidari, també hi ha previst el segon concurs mundial de sofregit, el concurs infantil i solidari de pastissos i el primer concurs de patates braves, en què deu establiments de Girona i Celrà participaran en un show cooking on hauran de cuinar tres quilos de patates braves cada un i la salsa d'acompanyament. La vintena edició de Firatast també incorpora l'àrea Food Truck, un espai on es proposarà cuina d'alta qualitat servida des d'aquests característics vehicles de menjar. “Firatast era una fira professional i s'ha convertit en una fira per al gran públic”, va dir Matamala, que va recordar que l'anterior edició havia reunit 17.000 persones que van tastar algun dels tastets. “Firatast és un lloc de promoció i no per fer negoci”, insistia Matamala al costat de Xavier Nicolazzi, representant del projecte Restaurants del Cor. Aquest és un projecte que s'ha iniciat a l'escola Carme Huguet amb una prova pilot amb l'objectiu que els nens de famílies amb pocs recursos no es quedin sense beca per al menjador gràcies a donacions de restaurants i d'altres fonts, com ara els mateixos concursos de Firatast.

LA DATA

9.10.2014
S'inaugura
el Firatast a les sis de la tarda. L'endemà, a les deu del matí, obrirà les portes l'Interquilt.

LA XIFRA

17.000
persones
van anar a menjar al Firatast en la darrera edició d'aquesta fira gastronòmica, que arriba a la vintena edició.

I també Interquilt, la fira de l'oci creatiu

Coincidint amb el Firatast, el recinte firal de la Devesa també serà el marc des de divendres del Saló de l'Oci Creatiu de Girona, Interquilt. Patchwork, scrapbook i oci creatiu es reuniran en aquest espai amb el punt de mira de Nadal. Una quarantena d'estands amb material divers de macramé, trapillo, llanes, ganxet... i activitats complementàries per a la creació i la participació, com ara tallers a càrrec dels expositors. A més, en el marc del saló s'ha convocat el concurs de patchwork Gütermann Interquilt, obert a tot el públic i que permetrà que tant aficionats com professionals puguin exposar les seves peces al Saló. Interquilt persegueix generar negoci al voltant del món de les labors i manualitats i contribuir a la seva promoció, difusió i divulgació. L'àrea dedicada al patchwork ocuparà més de 800 metres quadrats i entre les exposicions previstes hi ha la de Pia Welsch –procedent d'Alemanya–, Manoli Lozano –professora d'imatge personal a l'institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona i promotora del projecte El coixí del cor, coixí que es regala a les dones i homes intervinguts d'un càncer de mama, a Girona–. També hi exposaran la malaguenya Natalia Infantes, la saragossana Angelines Artero i el jove dissenyador de moda gironí Eduardo Díaz. Segons va destacar ahir Rosa Bel, el fet que la quarta edició de l'Interquilt i el Firatast coincideixin en el temps i en l'espai presenta una “combinació molt bona” per a la gent que vulgui fer una “escapada” a Girona aquest cap de setmana. De fet, l'organització destaca que els visitants que vulguin visitar la fira amb tren tindran un 35% de descompte en el preu del bitllet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA