Economia

Comença el Firatast de la “cuina de les estrelles”

S'inaugura la vintena edició de la fira de degustació que, aquest any, ofereix per primera vegada tastets preparats pels restaurants amb estrella Michelin de les comarques gironines

La vintena edició de Firatast va obrir ahir al vespre les portes al Palau Firal de Girona. Amb més de tres-centes degustacions preparades per atipar tots els visitants que s'esperen fins diumenge, l'edició d'aquest any es presenta amb l'atractiu que la majoria dels restaurants amb estrella Michelin de la demarcació de Girona serviran tastes que permetran als visitants degustar les propostes més innovadores dels grans xefs; per exemple, El Celler de Can Roca, Les Magnòlies d'Arbúcies, Els Tinars de Llagostera i La Fonda Xesc de Gombrèn. La recaptació d'aquests tastets, així com d'altres, anirà destinada a Restaurants del Cor, el projecte que treballa perquè cap infant es quedi sense un àpat principal al dia. Així, per exemple, la recaptació del concurs de truites solidari que es va engegar ahir i que també es farà divendres i dissabte al vespre també anirà destinada a aquest projecte. El funcionament d'aquest concurs és que, fent servir uns determinats productes, els participants han d'elaborar truites.

Concurs infantil

Per avui, Firatast continua amb el concurs de truites solidari i també preveu un concurs infantil de pastissos, que consisteix a fer un pastís d'aniversari per celebrar les vint edicions de Firatast. El pastís caldrà fer-lo a casa i portar-lo demà a les dotze del migdia a la fira. Un cop allà, el pastís serà tastat per un jurat. La resta del pastís es repartirà entre els visitants que en vulguin i els beneficis també es destinaran a l'associació Restaurants del Cor. Aquest concurs està organitzat per l'entitat Tic Tac de Celrà i hi poden participar joves de fins a 18 anys. Els altres dos concursos previstos per aquest cap de setmana, i que es faran diumenge, són el segon concurs mundial de sofregit i el primer concurs de les millors patates braves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia