Economia

Presenten tres grans rutes circulars per estimular el turisme actiu al Penedès

EnoturismePenedès crea el projecte Penedès 360º, que permet conèixer la comarca a peu o en bicicleta

La iniciativa va des del mar fins a l'interior

Un total de 22 municipis i 24 hotels, cases rurals i hostals s'han sumat al projecte Penedès 360º que el consorci de promoció turística EnoturismePenedès va presentar, dijous, a Torrelles de Foix. Es tracta d'un projecte de tres rutes circulars que van des del mar fins a l'interior per conèixer els racons més singulars del Penedès a peu o en bicicleta –elèctrica o BTT. El projecte, que ha tingut el suport econòmic de la Diputació de Barcelona (20.000 euros) es va presentar al parc de les Dous de Torrelles de Foix. Allà, el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, es va comprometre a involucrar-se en la iniciativa per incentivar l'activitat física. Precisament, la directora d'EnoturismePenedès, Núria Sala, va assegurar que un dels objectius, ara que ja s'han marcat i definit les tres rutes, és aconseguir que aquests tres camins siguin l'escenari d'algun esdeveniment esportiu d'interès nacional o, fins i tot, internacional.

Amb el producte Penedès 360º, EnoturismePenedès vol destacar la proximitat que hi ha entre Barcelona i el Penedès, i treballar en la línia de la desestacionalització del turisme. A més, una de les voluntats del consorci és descobrir els atractius turístics de la zona oferint un turisme sostenible, sempre des de la complicitat entre l'administració pública i l'empresa privada. Per això, el consorci, a més de les 24 empreses d'allotjament implicades, creu que aquesta iniciativa permetrà fer arribar el turisme al comerç local, sobretot en el cas dels productes artesans i tradicionals de la zona. Les rutes es poden consultar al web www.penedes360.cat, on també es poden fer les reserves.

LA FRASE

La Generalitat s'implicarà en el projecte, si tenim pressupost, per promoure l'activitat
Gerard Figueras
secretari general de l'esport de la generalitat

LA XIFRA

20.000
euros
són els diners de la subvenció de la Diputació de Barcelona per a l'execució de la part final del projecte.

Una ruta a peu, una de ‘slow bike' i una en BTT

Per als amats de la bicicleta de muntanya, Penedès 360º ofereix una ruta que passa per Sant Sadurní, Sant Quintí i la Llacuna i baixa per Santes Creus fins a Calafell, Sitges i Olesa de Bonesvalls. Els qui prefereixen la bici de passeig poden sortir de Vilafranca i anar fins a Sant Sadurní, Guardiola, Torrelles, Vilobí, Castellet i els Monjos. I els qui van a peu tenen una ruta que surt de Sant Pau d'Ordal cap a Sant Quintí, Torrelles, Banyeres, Castellet, l'Arboçar i Olesa de Bonesvalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia