Esports

Alcarràs ja té el seu Montmeló

La família Vitores construeix un circuit de velocitat que també pot acollir entrenaments de F-1

Alcarràs (Segrià) vol situar-se al mapa mundial del motor i que el seu nom s'associï a aquest esport com els de Montmeló, Jerez i Xest. Per aconseguir-ho estrena un circuit de velocitat fruit de la iniciativa privada, i més concretament de la família Vitores d'Alcarràs. Les característiques tècniques i el disseny estan pensats per acollir tot tipus de vehicles, incloent-hi la F-1.

Àlex Crivillé, Emili Alzamora, Nani Roma, Dani Solà i Randy Mamola van apadrinar ahir, dimarts 15 de maig, la nova instal·lació en una inauguració prèvia al Gran Premi de Catalunya de Supermotard, puntuable per al Campionat del Món de l'especialitat, que es disputarà els dies 23 i 24 de juny. Tots ells van elogiar el circuit i van subratllar la necessitat de noves infraestructures per donar sortida a la creixent afició pel motor que hi ha a Catalunya.

Circuit variable
El circuit té un traçat de 3.750 metres, amb una recta de 800, deu revolts a l'esquerra i quatre a la dreta. L'amplada de pista és de 14 metres i el desnivell del 9%. La instal·lació se situa en uns terrenys de 50 hectàrees i la inversió és d'uns sis milions d'euros, un cost que han assumit els promotors, vinculats a la construcció. Han estat tres anys d'obres i a finals del 2008 estarà del tot acabat, ja que encara s'ha de completar la torre de control, el pàdoc, el restaurant i els boxs, entre d'altres serveis. La instal·lació és variable i tant pot servir com a circuit de velocitat, mixt (asfalt i sorra) i Dirt Track (traçat oval).

La idea inicial era fer un circuit de karts, segons Toni Vitores, un dels promotors. No obstant això, a mesura que maduraven aquesta pensada, el projecte es va anar fent cada vegada més gran i es van començar a rebre suports, tant de l'Ajuntament d'Alcarràs com de les federacions d'automobilisme i motociclisme.

El futur i la rendibilitat del circuit d'Alcarràs passa per la celebració de proves com el Mundial de Supermotard del juny, en el qual les motos recorren trams asfaltats i altres de pista de terra, o els Open estatal i català de resistència de cotxes, ja fixats per al novembre i el setembre, respectivament. Altres activitats són els cursos de pilots i el lloguer de les instal·lacions.

Marques interessades
De moment, Mercedes, McLaren i Pirelli són algunes de les marques de primer nivell que ja han visitat Alcarràs per llogar el circuit i provar-hi motors, vehicles i pneumàtics. En aquest darrer cas, Vitores destacava que el contrast tèrmic del matí i la tarda afavoreix aquests tests de rodes.

D'altra banda, els preus per córrer oscil·len entre els 50 i els 120€ pel que fa a les tandes diàries, mentre que llogar el circuit està entre els 2.790 i els 12.200€. Vitores va dir que cotxes de F-1 hi podrien fer entrenaments i la segona categoria, la GP2, o la F-3000 celebrar-hi curses, i va afegir que les llargues llistes d'espera a Montmeló fins i tot podrien afavorir l'activitat a Alcarràs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.