Esports

La victòria de l'altre Dakar

El 4 de gener l'organització del Ral·li Dakar anunciava la cancel·lació de la cursa d'enguany per culpa de les amenaces d'Al-Qaida si la caravana passava per territori de Mauritània. Automàticament equips i pilots participants van fer evident el seu sentiment de frustració. Hi havia, però, uns altres afectats a qui ningú va posar davant el micròfon perquè expressessin la seva decepció. El Dakar, a més de ser una prova esportiva, comporta una potent injecció econòmica a l'Àfrica. I amb la cancel·lació, tot plegat se'n va anar en orris. Però hi havia un altre Dakar a punt.

La prioritat humanitària
Repsol va anunciar el mateix dia 4 que a partir de llavors la seva principal prioritat era el Dakar Solidari, iniciativa humanitària paral·lela a la cursa, que a partir de l'anunci de la cancel·lació passava a adquirir més sentit que mai. L'objectiu era entregar un carregament de material sanitari a diferents hospitals de Mauritània, tot i que calia tenir en compte les amenaces terroristes i no aventurar-se en un trajecte temerari. Les possibilitats inicials passaven per fer el trasllat del material per carretera travessant el Marroc i Mauritània o bé per fer el trajecte en vaixell. Totes dues opcions es van desestimar.

Finalment, aquest diumenge el doctor Xavier Mir -alma mater de la iniciativa-, membres de la fundació, Jordi Arcarons i els pilots de Repsol Nani Roma i Marc Coma van emprendre un viatge per carretera fins a l'aeroport de Marsella, on van ajudar a carregar tot el material humanitari en un avió Antonov rumb a Nouakchott, la capital de Mauritània. L'equip va tornar a Barcelona per agafar un vol privat amb escala a Madrid i des d'allà dirigir-se a la ciutat mauritana.

El programa d'activitats essencial va tenir lloc ahir dimecres. L'equip del Dakar Solidari va visitar l'Hospital Nacional de Nouakchott i l'Hospital Infantil Petit Maurità per fer entrega de part del material. Poc després van desplaçar-se fins a l'ambaixada espanyola, on els esperaven representants d'altres centres sanitaris del país (Nema, Ayoune, Xinguetti) als quals les autoritats van recomanar no viatjar perquè la seguretat no hi estava garantida. "Amb l'anul·lació de la cursa es va perdre molt a nivell esportiu i econòmic, però amb aquesta iniciativa hem contribuït a millorar una mica les condicions de vida dels que hi han perdut més", va concretar Nani Roma.

Des de l'organització del Dakar Solidari es valoren molt positivament els diversos contactes diplomàtics dels governs espanyol, francès i maurità de cara a posar les màximes facilitats possibles perquè la iniciativa arribés a bon port.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.