Esports

Un equip de rugbi entrena al carrer per les obres del Campionat d'Atletisme

El Club Natació Poble Nou treballa ara al costat de la Ronda del Litoral amb la llum dels fanals

Les obres que es fan al complex esportiu de la Mar Bella amb vista al Campionat d'Europa d'Atletisme que se celebrarà a Barcelona obliguen l'equip de rugbi del Club Natació Poble Nou a entrenar-se al carrer, al costat de la Ronda Litoral.

Mentre que la secció infantil s'ha traslladat de forma provisional a Cornellà (Baix Llobregat) per seguir entrenant, els més grans han de realitzar les seves sessions sobre l'asfalt per no perdre la forma ja que, segons que informa el club, l'alternativa que els va oferir l'ajuntament de Barcelona, un camp per entrenar els dissabtes a la tarda, coincidia amb les hores de competició de la Lliga de Primera Divisió, on competeix un dels equips d'aquesta entitat.

El director general del Club, Ricard Martínez Galiana, ha assegurat que el consistori no els va comunicar amb prou antelació l'inici i durada d'aquestes obres que s'havien de realitzar a les instal·lacions amb vista als campionats d'atletisme que se celebraran a Barcelona l'estiu que ve, i que els deixarà sense camp d'entrenament durant una temporada.

"Així, des de l'octubre estem entrenant al carrer els dimarts i els dijous a la nit; els veïns al principi se'ns quedaven mirant, però ara ja s'han anat acostumant", explica Martínez, que tem que aquesta situació pugui posar en perill la permanència de l'equip que milita a la Primera Nacional, i que està en el sisè lloc d'una lliga de vuit.

Però no només és perillós per a la permanència del Natació Poblenou. Per evitar lesions els esportistes d'aquest club es limiten a realitzar exercicis d'escalfament i alguns passis, però han d'anar amb compte amb les entrades i altres accions que realitzin perquè si cauen a terra els espera el dur ciment.

Els jugadors, diversos dels quals han patit a conseqüència d'aquest curiós "camp d'entrenament" alguna lesió -un d'ells s'ha trencat la tíbia- creuen que l'ajuntament hauria d'haver mantingut algun accés al camp de rugbi, ja que les actuacions que s'estan portant a terme -argumenten- tan sols afecten les grades i la zona exterior, però no a la gespa on entrenaven.

"Els que juguen en categoria nacional s'estan enfrontant a clubs que entrenen cinc dies en camps perfectes i nosaltres ho hem de fer sobre ciment", explica Adrián, un dels joves que està patint la duresa de l'asfalt i que creu que l'actual sisè lloc que el Natació Poblenou ocupa a la lliga de Primera Nacional es deu sobretot als problemes d'entrenament.

"Som sisens quan podríem ser primers o segons", afirma Adrián, per a qui el rugbi s'enfronta habitualment a aquestes carències perquè no hi ha moltes instal·lacions a la ciutat dedicades a aquest esport "quan de futbol hi ha camps fins i tot a sota les pedres".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.