Esports

Divorci manifest a l'Astana

L'equip ajuda Armstrong, ara tercer, i passa d'un Contador que va quedar tallat. Segon triomf seguit de Cavendish

Estava sent una etapa ensopida, que seguia perfectament el guió per decidir-se en una nova arribada massiva. El nerviosisme només era evident entre els equips dels velocistes, que buscaven acomodament de cara a l'esprint. Això també estava previst, però no que a una trentena de quilòmetres de meta el vent, un altre element amb el qual es comptava, provoqués un tall que pot haver influït en alguna cosa més que en la resolució final de l'etapa. Almenys al si de l'Astana, on més que mai sembla haver-se reobert el debat sobre qui és de veritat el cap de files.

Si la carretera havia de posar cadascú al seu lloc, de moment és Armstrong qui va al davant. L'experiència de l'heptacampió, el seu olfacte ciclista, li va permetre ser l'únic dels favorits que va quedar al davant quan la locomotora del Columbia de Cavendish, veient que s'havia obert el forat, va posar una velocitat de vertigen. Per darrere, impotents, van quedar despenjats Sastre, Evans, Mentxov, els germans Schleck i sobretot Contador.

Sol i abandonat
Les sospites que l'ordre jeràrquic no està ben definit a l'Astana, tot i els gestos de Bruyneel de portes enfora amb Contador, van tenir confirmació en el moment en què tant Zubeldia com Pópovitx, els dos companys d'Armstrong en el grup capdavanter, van col·laborar amb els escapats per ampliar la diferència. El de Pinto, abandonat a la seva sort, assistia atònit a aquesta mena de cop d'estat que farà encara més difícils les relacions al seu entorn, sobretot pensant en la important crono per equips d'avui.

De moment Armstrong acumula arguments per centrar el protagonisme a l'Astana. Ahir va superar en 41 segons Contador, i a la general, en què ha accedit al podi provisional, l'avantatja en 19 segons. Fins i tot el texà té possibilitats de vestir-se avui amb el mallot groc, amb el consegüent soroll que això podria provocar.

Amb tot aquest enrenou, la victòria de Cavendish, la segona consecutiva i segur que no l'última, va quedar en un segon terme. El velocista del Columbia, el millor esprínter del moment, va guanyar de nou amb suficiència, mentre que Cancellara manté el liderat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.