Esports

Acord entre la FIA i les escuderies sobre el Mundial del 2010

Descarten l'opció d'un campionat paral·lel per la temporada que ve

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) i l'associació d'escuderies de la Fórmula 1 (FOTA) han arribar a un acord i han posat fi al conflicte que els enfrontava des de feia setmanes, segons ha explicat el president de la FIA, Max Mosley. Així no hi haurà un campionat paral·lel l'any que ve, tal com havien amenaçat de fer els vuit grans equips del Mundial. Segons Mosley, han aconseguit "un pacte sobre la reducció de les despeses".

La FIA va anunciar fa unes setmanes que el nou reglament per al Mundial del 2010 posava un límit màxim de pressupost a les escuderies de 45 milions d'euros (sense incloure el salari dels pilots i les despeses de màrqueting).

L'acord preveu que el Mundial de l'any que ve es faci seguint les normes d'aquest 2009. Mosley, que liderarà la FIA des del 1993, ha anunciat també que no es presentarà a la reelecció del seu càrrec, el mandat del qual acaba l'octubre que ve.

L'acord ha estat anunciat després de la reunió extraordinària del consell de la FIA per tractar de tancar amb les discrepàncies entre Mosley i els equips, liderats pel director de Ferrari, Luca di Montezemolo.

La principal diferència entre tots dos residia en el projecte de la FIA de limitar a partir del 2010 el pressupost dels equips a 45 milions d'euros. Les escuderies no s'oposaven a la reducció dels costos, però reclamaven un termini més llarg per posar-ho en pràctica.

Davant la negativa de Mosley a canviar els seus plans, la FOTA havia amenaçat de crear un Mundial paral·lel. Aquesta idea tenia el suport dels principals equips: Ferrari, McLaren, BMW, Renault, Toyota, Red Bull, Toro Rosso i Brawn GP.
 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.