2a DIVISIÓ A. GIRONA-LLEVANT

«Tot ens surt bé»

sis derrotes
«Tenim la virtut que sabem a què juguem i que, a sobre, hi creiem»
la llei concursal
«Si s'aplica a mig curs, perjudica. Si no, és millor: cobrem al dia»

—Ser quarts empatats amb el tercer, el Betis, és una situació òptima per al Llevant?

—«Sí, estem en una situació ideal per lluitar per un objectiu bonic, però encara queden deu jornades. La dinàmica de l'equip és bona perquè, dels quinze últims partits, només n'hem perdut un. Tenim la moral pels núvols, però hem de ser conscients que queda molt.»

—Han fet un pas endavant respecte al vuitè lloc del curs passat?

—«La temporada passada vam tenir possibilitats de ficar-nos en la lluita amb els bons, però sempre fallàvem en el partit decisiu. Ara tenim el mateix bloc, amb fitxatges que han millorat l'equip, i a més tots coneixem més el tècnic [Luis García] i com treballa. Ens hem acoblat bé, la feina és bona i hi ha resultats. Tot ens surt bé.»

—L'Hèrcules, el Betis, la Real, fins i tot, el Cartagena tenien pressió per pujar. El Llevant, no.

—«Hi ha equips que per pressupost i per la inversió feta en les plantilles, sí que volien pujar. El nostre objectiu era intentar millorar el curs passat i, com sempre es diu, anar partit a partit. En aquesta categoria és molt fàcil dir que vols pujar, però hi ha equips que han invertit molts diners i ho estan passant malament, com el Rayo Vallecano, i d'altres que estan ben treballats confien en el que fan i estan a dalt. A hores d'ara sí que es pot dir que intentarem pujar.»

—Parlava dels bons fitxatges i del tècnic. Juanlu, Javi Guerra i Xisco Muñoz han estat un encert, no?

—«La gent nova aporta moltíssim. El grup al vestidor és molt fort i això és una arma. En els moments dolents això és molt important, i tot suma. I quan es creu en el que es fa es poden aconseguir objectius.»

—Com valora el tècnic Luis García, que ja l'havia entrenat, sense gaire sort, a l'Elx (2006/2007), i que ja coneix de l'any passat?

—«Home, a l'Elx no va tenir sort perquè estàvem en aquella dinàmica que teníem ocasions, no les aprofitàvem i el rival sí que aprofitava la que tenia. Però crec que és una persona treballadora, que hi dedica molt de temps, i que té gran part de culpa en la marxa de l'equip.»

—Només sis derrotes en trenta-dues jornades. Com s'ho fan?

—«Som un equip difícil de jugar i els partits que hem perdut, els hem perdut per la mínima, i amb possibilitats de guanyar o empatar. Som un equip dur defensivament i que a dalt tenim gent ràpida i perillosa. Tenim la virtut que sabem a què juguem i, a sobre, hi creiem. Això és un avantatge. Ser un equip difícil de guanyar es nota.»

—Ha fet vuit gols i és el pitxitxi de l'equip, empatat amb Javi Guerra. Quants n'ha fet de falta?

—«De falta n'he fet tres, contra el Girona en la primera volta, i contra el Betis i el Cadis.»

—Què sap del Girona, que està molt a prop de la salvació?

—«El partit d'avui serà difícil, perquè el Girona és dels millors equips de la segona volta. És un rival que juga bé a futbol i que té qualitat. Segurament, si hagués reaccionat abans, estaria a la part alta, perquè tampoc crec que la tingui gaire lluny. És un equip que cal tenir en compte per als anys vinents.»

—El Llevant encara està en llei concursal? Com els afecta?

—«Sí, sí, el club està en llei concursal. Per als futbolistes és millor, el problema és que es comenci a aplicar a mig curs. Si no, com és el nostre cas, és millor perquè cobrem al dia i tot el que negocies o el que està estipulat en el contracte està regit pels auditors. El club està complint al dia, igual que l'any passat.»

—Què li sembla que s'hagi desconvocat la vaga?

—«Era una vaga a la qual tots estàvem d'acord, perquè el que es firma s'ha de respectar. I hi havia futbolistes de 2a B i 3a que ho passaven malament. He viscut alguna situació així, i és complicat. Espero que no vagi a més i que tot el que firmi [pels clubs] es compleixi, perquè em sembla que les lleis concursals són dolentes per al futbol.»


entRevista a RUBÉN SUÁREZ.

Mig del Llevant



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.