Futbol català

La federació espanyola podria ser la gran aliada del Vila-real

Futbol. 2a divisió A. El Barça B, teòric jutge de la lliga, jugarà diumenge a Montilivi amb tots els efectius, però podria perdre fins a vuit jugadors per rebre la setmana vinent el submarí groc

El Barça B jugarà diumenge a Montilivi amb tots els seus efectius, però no està gens clar que pugui rebre la setmana següent el Vila-real en les mateixes condicions. Tot dependrà de la voluntat de la Federació Espanyola de Futbol, que té a les seves mans la decisió de desmembrar, o no, el filial blaugrana. Les convocatòries de les seleccions sub-20 –per al torneig de Toló, previ al mundial de Turquia– i sub-21 –al juny es disputarà l'europeu a Israel– estan per caure i podrien deixar el Barça B absolutament en quadre. Si les federacions –també hi estan involucrades la portuguesa i la brasilera– criden a files els seus jugadors abans del 2 de juny, el Barça B perdria fins a vuit jugadors per rebre al Miniestadi el Vila-real, que tindria una autopista cap a l'ascens directe i els sis pròxims punts molt ben encarrilats –dilluns rebrà el Xerez–. No cal dir que per al Girona –i per a l'Almeria, que també aspira a prendre el segon lloc als de la Plana– la traveta seria considerable.

Deulofeu hi serà

El rosari de baixes que s'ensuma que tindrà el Barça B a partir de la setmana que ve no afecta inicialment Deulofeu, que possiblement no vagi a l'europeu sub-21, sinó al mundial sub-20, i que podria jugar tant contra el Girona com contra el Vila-real.

En canvi, la FEF sí que podria arribar a convocar fins a cinc jugadors del filial blaugrana. Pot ser que se n'acabi escapant algun, però teòricament Sergi Gómez, Planas, Sergi Roberto, Luis Alberto i Muniesa tenen números de ser convocats –del primer equip, Montoya, Bartra, Tello i Thiago hi aniran segur.

El panorama, però, encara es pot agreujar per al Girona. Diumenge, Rafinha, Edgar Ié i Agostinho Cá seran a Montilivi, però la setmana vinent probablement el primer s'hagi d'incorporar al Brasil i els dos últims, a Portugal per disputar el torneig de Toló previ al mundial sub-20 a Turquia.

LES CONVOCATÒRIES

Cinc jugadors del filial podrien anar amb Espanya; dos, amb Portugal, i un, amb el Brasil

MOLT ENCARRILAT

Per al Vila-real, el Xerez i un Barça B en quadre serien una autopista cap a primera

GERARD DEULOFEU

El de Riudarenes no es perdrà cap dels dos partits si finalment juga el mundial sub-20

LA DATA ÉS LA CLAU

El Girona només evitarà el greuge si els jugadors s'incorporen després del dia 3

El Barça ho pateix per partida triple

Cada cop que hi ha hagut convocatòria de seleccions, el Barça n'ha patit els efectes directes. El primer equip, ple a vessar de jugadors internacionals, s'hi ha trobat contínuament, tot i que en aquest cas hi ha l'atenuant que quan hi ha partits de seleccions –ja siguin de preparació o de competició–, la lliga de primera s'atura i el perill del virus FIFA es redueix, que no és poc, al risc de lesions i al cansament per llargs viatges, alguns, de punta a punta del món. Però, quan arriben les convocatòries de les seleccions inferiors, el desgavell és superior perquè les lligues no s'aturen, amb el risc d'adulterar-se, com passarà probablement la setmana vinent amb la segona A i el Barça B. També són de jutjat les convocatòries dels juvenils Samper i Adama per disputar amistosos amb Espanya quan el Barça juga la copa del Rei, que organitza la mateixa federació espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.