Futbol català

Primer premi a l'abast

Després de dues derrotes seguides, el Girona ha de tornar al camí de la victòria si vol entrar a les dues últimes jornades amb possibilitats d'ascens directe

Els de Rubi garantiran la fase d'ascens si superen el Barça B

Són tres punts innegociables i d'un valor molt alt. Tant que poden significar el passaport per al Girona per assegurar la fase d'ascens a primera divisió. Poca broma. Això no és en absolut un premi menor. En la rifa de Nadal, seria el segon després de la grossa. Qui no hauria firmat la classificació per a les eliminatòries d'ascens abans de començar el curs? De fet, si algú hagués gosat a fer aquesta proposta, probablement l'haurien pres per boig. Doncs el Girona està en aquest estadi, a punt de certificar un objectiu històric. De fet, serà matemàtic si supera el Barça B, perquè el Las Palmas –va perdre ahir a Miranda– ja no el podrà atrapar. I tot plegat, sense perdre de vista la segona plaça, que, tot i ser paraules molt majors, encara estarà a l'abast. Ja se sap que demà el Vila-real no fallarà contra el Xerez (pensar això sí que és d'il·lusos), però no és pas demà quan s'han de deixar punts els de la Plana, sinó la setmana vinent, en la visita al Miniestadi contra el Barça B, el rival d'avui del Girona a Montilivi.

El Girona sap que no pot fallar. És una pressió afegida que no té el Barça B. Però és el que hi ha. Els de Rubi han tingut quinze dies per aprendre algunes lliçons i per no tornar a caure en errades que li han costat molt cares. Ara, el problema més gran és defensiu (agreujat amb les absències de Migue i David Garcia), ja que l'equip ha encaixat deu gols en els tres últims partits. Per adobar-ho, el Barça B és el màxim realitzador de tota la segona A (75 gols). “No podem defensar com últimament, amb certa falta de contundència”, va admetre Rubi, que espera un Girona activat al màxim per ser capaç que el Barça B no se senti còmode a dins el terreny de joc. El que serà més difícil, per no dir impossible, serà traslladar la pressió al rival: “Els filials tenen la mateixa poca pressió en la jornada 15 que en la 40.” Sí que el Girona necessitarà corregir l'excés de responsabilitat amb què se'l va veure el dia del Xerez. A l'altre bàndol, Eusebio Sacristán ja ha apel·lat a la “professionalitat” dels jugadors i confia que els blaugrana oferiran un bon rendiment contra un equip “ple de recursos”.

L'Almeria s'embala

En el duel directe d'ahir, l'Almeria va deixar encara més encallat l'Alcorcón i dorm segon. El Girona no el pot atrapar abans de visitar-lo.

CONVENCIMENT

Les absències, a darrere i a davant, no han de frenar els locals, que han de guanyar sí o sí
El millor que podem fer per al futbol és honorar la nostra professió. La lluita de l'ascens no depèn de nosaltres
Ens fa il·lusió jugar aquests partits tan importants. Ens van bé per continuar creixent i volem competir al màxim
L'avantatge que té el Barça B és que juga sempre sense cap pressió de res
Joan F. Ferrer ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA
Respecte al Mini, hem de ser més eficaços, més contundents a pilota aturada i evitar que ells no corrin tant
Ells han marcat 75 gols i nosaltres, 71. Espero que es vegi un altre partidàs, però estem obligats a defensar millor
Ens trobarem un Girona fort i amb molts recursos. Està fent un gran curs
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR EL BARÇA B
El Las Palmas perd i ja no podrà atrapar els gironins si avui guanyen, i l'Almeria enfonsa l'Alcorcón
La incontinència ofensiva del rival fa por, però també és vulnerable en defensa

“Acuña no acabarà la gasolina”

Rubi tindrà relativament poc on escollir per la mitja dotzena de baixes. En defensa és probable que tiri d'experiència i formi una línia plena d'ofici amb Jose, Moisés, Richy i Chus Herrero. I tot el que no sigui jugar Tébar i Luso en el doble pivot seria una sorpresa majúscula, com també que reservés a Acuña, malgrat que en els últims partits no ha estat tan fi com en els anteriors. “Ell no acabarà la gasolina”, va dir el tècnic respecte el paraguaià, que està jugant pràcticament tots els minuts per la baixa de Benja. Rubi, però, va reconèixer que havia parlat amb ell “perquè tingui aquella fam que tenia quan no era titular indiscutible”, i va afegir que, sense Ion Vélez, les alternatives per a la davantera comporten avançar la posició d'homes com Gerard Bordas, Felipe Sanchón i Toni Moral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.