BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

Una copa per decret

La Federació Espanyola de Bàsquet va presentar ahir la copa d'aquest any, una competició que en comptes de vuit equips en tindrà quatre i que es farà a Saragossa. Com que hi aniran els tres primers classificats de la primera volta i l'organitzador –fet aquest, que no és a les bases de competició–, tothom sap que el 9 i el 10 de gener del 2011 el Ros, el Rivas, el Perfumerías i el Mann es disputaran el títol. La gran majoria de clubs, però –entre els quals els tres catalans–, no hi estan d'acord, i esperen que, en reunions previstes per dimecres vinent –al matí de clubs i a la tarda de federació–, es pugui reconduir la situació. Sense una copa de vuit, la lliga perd la més gran de les emocions i la temporada, el millor torneig. A més, molts pressupostos i patrocinis estan condicionats a jugar-la o no.

Tot arrenca a l'estiu del 2008, quan els clubs van fer una votació per determinar les ciutats que organitzarien la copa els pròxims quatre anys en vista de les sol·licituds que hi havia per organitzar l'edició del 2009. D'allà en va sortir que Salamanca faria la del 2009, Madrid la del 2010, Lleó la del 2011 i València la del 2012. La federació ho accepta, sempre que la ciutat organitzadora es faci càrrec de les despeses. Ha passat, però, que com que la Comunitat de Madrid ha deixat sense suport el Rivas, únic equip madrileny interessat, no hi ha hagut resposta dels clubs per presentar una alternativa comuna. Així, en literalment dos dies, la federació ha tirat pel dret i ha fet oficial la fórmula de quatre –perquè les bases de competició li ho permeten–, si bé enlloc diu que en cas que sigui de quatre l'organitzador (Saragossa) hi prendrà part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.