BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

A ritme de Covington

El Cadí La Seu s'endú el derbi i suma la quarta victòria del curs

Un clar parcial de 18-3 en el segon quart va trencar el partit

El Cadí La Seu va superar ahir l'Olesa en el derbi i va tornar a guanyar a casa després d'una eternitat de no fer-ho. I és que l'anterior triomf de les d'Andreu Bou com a locals s'havia d'anar a buscar al 17 d'octubre passat, en la segona jornada de lliga contra l'Eivissa (72-71).

Ahir, però, les lleidatanes no van donar treva i van marcar el ritme des de l'inici, liderades per una enorme Jazz Covington, amb 24 punts (10/12 en tirs de dos i 4/5 en tirs lliures), 9 rebots i un 32 de valoració. El Cadí La Seu va portar gairebé sempre la iniciativa, amb un parcial d'11-2 a les primeres de canvi. Amb tot, la reacció de l'Olesa no es va fer esperar i un parcial de 2-9 les tornava a situar dins del matx (13-11). De fet, el derbi va ser igualat fins al minut 12 de partit (23-23); a partir de llavors, però, domini de les de Bou, que amb un parcial de 18-3 en qüestió de cinc minuts van trencar el partit (43-26).

Després de la represa el Cadí La Seu va continuar a la seva i amb un altre parcial de 14-0 va burxar en la ferida de l'Olesa; l'hemorràgia era gran i les de Lucas Mondelo van marxar a l'últim quart 23 punts per sota i realment tocades. En els últims deu minuts de partit, l'Olesa va tirar d'èpica i es va arribar a situar a només 9 punts (65-56). Un parcial de 0-11 –set punts de Boada– en només tres minuts va donar vida a les visitants, que encara tenien quatre minuts per culminar la remuntada. El Cadí La Seu, però, no es va deixar sorprendre i va aguantar l'embranzida rival, que va estancar-se en atac amb tan sols un triple de Morales en tres minuts i mig.