BÀSQUET

La Lliga Femenina continua a la FEB

Els clubs i la federació acosten posicions i l'amenaça d'una escissió queda superada

Els clubs de la Lliga Femenina continuaran sota la tutela de la federació espanyola, després que els seus representants han acostat plantejaments per evitar una escissió. S'havia arribat a posar sobre la taula el nom de l'ACB com a nou paraigua dels clubs, que demanaven una reducció de l'aval –argumentant que les jugadores tenen contracte professional i poden anar a reclamar-lo al jutjat en cas d'impagament– i una millora pels drets de televisió. Tot això podria haver quedat encarrilat, però s'ha de rubricar abans de l'assemblea de dissabte, en la qual també s'aprovaran els contingents de jugadores per plantilla. La proposta és d'un mínim de quatre seleccionables, a més de dues extracomunitàries i cinc europees. La competició serà de 14 equips i, com en les masculines, s'intentarà que duri només vuit mesos (una nòmina menys).

I les LEB.

Les lligues LEB perdran possiblement aquest nom i passaran a dir-se Adecco Or (18 equips, com ara), Adecco Plata (amb canvis importants, dos grups de 12 equips cadascun probablement distribuïts en est i oest) i Adecco Bronze. Aquesta és la coneguda fins ara com a EBA, amb múltiples grups distribuïts per proximitat geogràfica i encara amb diverses propostes de sistema de competició. Si dissabte s'aprova la proposta de la comissió delegada, les antigues LEB tindran uns contingents de sis seleccionables, 2 extracomunitaris i 3 europeus o assimilats –jugadors amb determinats passaports africans i sud-americans–. Per ajustar aquestes competicions a la durada màxima de vuit mesos es jugaran jornades intersetmanals i les lligues no s'aturaran per Nadal. Entre Or i Plata hi hauria 42 equips, 8 més que la temporada passada. Però si se sumen els de Bronze (50), se'n perdrien 8. Són els efectes de la crisi econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.