BÀSQUET / LLIGA CATALANA FEMENINA

Dia d'estrenes a Olesa

Per primer cop es juga el títol en format de final a quatre

Cadí-Argon i Olesa-Sant Adrià, semifinals sense un favorit clar

No és pròpiament l'inici de temporada, però l'estrena de format que es fa en la competició d'enguany –final a quatre amb els tres equips de Lliga Femenina i el campió de la Lliga Catalana 2– convida a pensar que efectivament avui, al pavelló d'Olesa, comença la temporada 2009/10 amb el títol de la Lliga Catalana en joc. Per a l'Olesa Espanyol, el Cadí la Seu i l'Argon Girona serà el darrer test abans del debut en la lliga el 10 d'octubre, amb el derbi Olesa-Cadí per obrir boca i la visita de les gironines a la pista del Perfumerías.

Debutant desacomplexat.

Són, l'Olesa i el Cadí, i especialment les primeres –en la seva condició de locals–, els màxims favorits al títol? Hi aspiren, però no ho fa menys l'Argon Uni Girona, debutant aquesta temporada en la màxima competició del bàsquet estatal però que ha configurat una plantilla que, com diu Andreu Bou, tècnic del Cadí, «és un tros de plantilla, de les vuit primeres, segur». Urgellenques i gironines enceten la festa a les 17.30 h amb dues dinàmiques ben diferents quant a resultats en la pretemporada: 0-4 el Cadí i 5-1 l'Argon. Val a dir, però, que les de la Seu no han pogut disposar en els dos darrers partits de la que hauria de ser la parella interior titular, les nord-americanes Gardin –va arribar dimecres de la WNBA– i Covington –arrossega un edema ossi i la seva presència no es forçarà–. Per part de l'Argon, Anna Caula ja disposa de totes les jugadores, inclosa Kiesha Brown, que va arribar dijous provinent, com Gardin, de la WNBA –totes dues, a més, jugaven a les Sun de Connecticut.

Dues hores després (19.30h) serà el torn de l'Olesa i el Sant Adrià, que per quarta temporada seguida ha estat el vencedor de la Lliga Catalana 2 –va derrotar el Mataró en la final per 60-77–. Les de Lucas Mondelo, defensores del títol, han fet una pretemporada irregular i poc consistent quant a joc i resultats, amb un 1-3 de balanç i amb derrotes contra dos dels rivals en la final a quatre, l'Argon i el Sant Adrià –el baix estat de forma de Sílvia Morales i la pivot Gardner hi han tingut molt a veure–. En tot cas, tant avui com demà –la final és a les 12.30 h i es veurà per la televisió de Catalunya– són dos dies més en la posada a punt, física i tàctica, dels equips. Això sí, amb el primer títol en joc.

ELS ÚLTIMS ANYS

2008
Olesa - Cadí 75-55
2007
Cadí - Olesa 78-70
2005
UB Barça - Cadí 91-49
2003
UB Barça - Cadí 86-72
2001
UB Barça - Cadí 79-67


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.