Esports

La Sindicatura de Comptes assenyala incompliments de l’Ajuntament de Montmeló i el RACC al Circuit de Catalunya

No van fer aportacions econòmiques previstes en l’exercici 2018, que va tenir un resultat negatiu per 10 milions d’euros

La Sindicatura de Comptes assenyala que l’Ajuntament de Montmeló i el RACC van incomplir “de manera continuada” el règim d’aportacions econòmiques que calia fer al Circuit de Catalunya durant l’exercici 2018.

Així ho apunta en l’informe corresponent als números d’aquell any, en què assegura que aquesta davallada d’ingressos va obligar la Generalitat a fer unes majors aportacions. El balanç a punta que aquell any es va tancar en negatiu per 10.215.164 euros, i que des de l’any 2014 les pèrdues eren continuades, amb un import acumulat de 28,66 milions d’euros. En l’informe també s’apunten canvis en matèria de publicitat en els dos Grans Premis de Fórmula 1 i MotoGP sense que quedessin reflectits en els contractes inicials.

En el seu informe, la Sindicatura destaca que el sistema de finançament del Circuit es fonamentava en contínues operacions d’ampliació i reducció de capital per eixugar més tard les pèrdues generades per la insuficiència d’ingressos propis i unes despeses que no es reduïen. Aquestes pèrdues les acabava assumint la Generalitat a través de l’empresa pública AVANÇSA a través d’operacions de capital.

A més, es detecten incidències amb l’acord amb el RACC de 1997 relatiu a la cessió del dret de superfície a favor seu, i que tenen afectació al règim d’ingressos i despeses. Pel que fa a despeses d’assessorament, el RACC va facturar trimestralment 50.004 euros al Circuit, segons detalla l’informe, un concepte que “no se sustenta en cap document o contracte vigent”.

A banda, en els contractes de publicitat amb el RACC, Repsol i la Caixa, s’excloïen els dies de celebració dels grans premis. Això no obstant, finalment es va mantenir la publicitat els dies del Gran Premi de MotoGP “sense que això suposés cap ingrés addicional als previstos en els contractes”, una situació es va repetir en el Gran Premi de Fórmula 1 per al cas de la xicana del RACC.

En el cas de l’Ajuntament de Montmeló, segons la Sindicatura el Circuit no va facturar ni comptabilitzar els ingressos i les despeses derivats del conveni de col·laboració entre les dues parts, que tot i existir un esborrany no s’ha arribat a formalitzar mai.

En l’informe es detalla que al tancament del 2018 el Circuit presentava un import total de l’actiu i del patrimoni net i passiu de 58,86 milions d’euros. El 31 de desembre del 2018 el patrimoni net era el 59,5% del capital social, fet que representa un desequilibri patrimonial per acumulació de pèrdues. Així, el compte de pèrdues i guanys presentava un balanç negatiu per 10.215.164 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia