Esports

Esports

Raül Torras, accident fatal a l’Illa de Man

El pilot de Sant Hilari mor en la considerada com a prova més perillosa del motociclisme mundial

Tragèdia en el motociclisme català i a Sant Hilari Sacalm en particular. El pilot amateur Raül Torras va morir en la cursa de la Tourist Trpohy a l’illa britànica de Man, prova considerada per molts com la més perillosa del món. Tot i el risc de la cursa, Torras, de 46 anys, havia adquirit molta experiència els últims anys. Aquesta era la cinquena participació. L’accident va tenir lloc en la tercera i última volta de la Supertwin. Les curses a Man són considerades gairebé il·legals en alguns països. La federació espanyola ja no expedia permisos per a la prova per la seva perillositat i l’equip de Torras hi competia amb una Honda sota llicència andorrana. El 1970 va morir en la mateixa prova una de les estrelles del motociclisme espanyol, Santiago Herrero.

Va ser la mateixa organització qui va comunicar la mort del pilot després que divendres va tenir un accident entre les milles 16 i 17 del sinuós i llegendari traçat, de més de 60 km. Són carreteres enmig de boscos i poblacions que quan no hi ha curses són d’us públic. La prova es fa pel sistema de contrarellotge i en algunes zones els pilots superen els 300 km/h de velocitat, tot i que també hi ha limitacions.

Torras, que era Mosso d’Esquadra de trànsit de la zona de Vic, era un enamorat del motor i s’havia especialitzat en les millors curses urbanes de motos arreu del món. A banda de l’Illa de Man, també solia competir a la North West 200 i al Gran Premi de Macau, on el 2019 va tenir un fort accident en els entrenaments. Va debutar en la històrica prova a l’illa, considerat un paradís per als amants del motociclisme, el 2017. La temporada passada va obtenir el seu millor resultat (15è) en la categoria de Supertwin. El mateix dia de l’accident va fer la seva millor volta a més de 200 per hora de mitjana (201,92), fet que li va permetre ser 20è en la classificació. “El més sorprenent de l’Illa de Man és la passió amb la qual la gent, l’organització i els aficionats ho viuen, et desafies a tu mateix”, va dir Torras en una entrevista a Autobild just abans de disputar la prova la temporada passada.

Torras, que tenia el seu propi equip juntament amb Carles Ollé, el Toll Racing Team, era conscient que aquesta no era una cursa qualsevol, no només per l’accident d’Herrero. Des de la creació del campionat, el 1907, hi han mort 267 participants. La temporada passada, després de dues edicions d’aturada per la pandèmia, van morir sis pilots en les diferents curses que es fan a l’illa. L’any més negre va ser el 2005, amb onze morts. Tot i la tragèdia de Torras, l’activitat no s’atura i el programa continua inalterable fins dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia