Motor

Lorenzo no ho ha paït

Motociclisme. El campió de Moto GP carrega contra la direcció de cursa per no haver sancionat Marc Márquez per la topada de Jerez

En futbol, et treus la samarreta i és groga; en la F1 tota maniobra es mira al microscopi, i aquí, ningú no fa res”, va etzibar Jorge Lorenzo en la reunió de pilots prèvia al GP de França. El mallorquí va anar molt en compte durant tota la seva intervenció –gairebé mitja hora– de no fer cap crítica explícita a Marc Márquez per l'avançament que li va donar el segon lloc a Jerez, i va abocar la cavalleria contra la direcció de cursa: “No vaig trobar ningú amb qui parlar després de la cursa, i d'aquella maniobra.”

Marc Márquez no va obrir la boca en tota la reunió, que va acabar amb certa tensió entre Lorenzo i Loris Capirossi –delegat de seguretat dels pilots a l'IRTA i membre de la direcció de la cursa–, a qui Lorenzo va recriminar que no hagués fet res i a qui va recordar que havia guanyat el títol de 250 cc el 1998 fent fora de la pista Tetsuya Harada.

“Amb Marc no tinc cap problema, només vull que aquest esport sigui segur. És un bon noi, és jove i vol menjar-se el món des del principi. Va veure una oportunitat, un forat i s'hi va ficar. El problema no és aquest, el problema és que no s'està fent servir el carnet per punts, que per alguna cosa existeix”, va argumentar Lorenzo.

Márquez es defensa

En la reunió Márquez no va intervenir però, quan li van preguntar pel tema, va respondre: “No em sento assenyalat. Allò va passar a Jerez i ara estem a Le Mans. Sóc el mateix i no perdré res pel que ha passat. M'hauria sorprès una sanció. Va ser un incident de cursa i avui li toca a un i demà, a algú altre. A l'inici o a mitja cursa, una sanció de punts no m'hauria sorprès, però al final sí. En aquell revolt s'hi han vist moltes accions similars. Sempre hi ha un límit, però aquestes accions són les que fan afició.”

No vull que el desqualifiquin. Vull que usin el carnet per punts, i l'acció crec que mereixia punts
Jorge Lorenzo
Va ser una acció de l'última volta. Vaig frenar més tard. A les curses passen aquestes coses
Marc Márquez


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.