GOLF

Mai si no és preparat

Pol Bech aposta per la solidesa del seu joc com a fonament per edificar la seva ambició

Es nega a dedicar-se obsessivament al torneig d'Escola del circuit europeu

La classificació per al segon torneig d'Escola, per primer cop en la seva carrera com a professional, va tenyir d'èxit la campanya del 2009 de Pol Bech. De tota manera, el golfista de Fontanilles, atent a l'evolució del seu joc, no va cloure la campanya passada del tot satisfet. «Vaig passar una mala època just abans de l'obert d'Espanya [Caldes de Malavella]. Havia jugat massa tornejos i em vaig quedar sense swing. Vaig arribar a Caldes rebotit i fins al torneig de Bèlgica no vaig millorar. Després vaig passar la primera Escola (PQ1) i vaig recuperar la bona forma.»

No havia passat mai cap Escola del circuit europeu. Aquest no és l'objectiu de cap de les seves últimes temporades, tal com sí que ho havia plantejat en les seves primeres campanyes després de decantar-se pel professionalisme. La seva aposta actual no és pensant en el resultat, sinó en l'obtenció de solidesa en el joc: «De moment continuaré per aquest camí. Podria passar-me tota una temporada preparant els tres tornejos d'Escola, però això, a la llarga, no em serviria per a res, encara que els passés tots tres. Sense tenir un joc sòlid no em podria estar tota una temporada en el circuit europeu a un bon nivell. Si hi haig d'arribar ho haig de fer a través d'un bon joc continuat.»

Enguany, continuarà caparrut, amb la mateixa idea, portada a terme en les últimes temporades. «He millorat cada any, amb alguna cosa o una altra, el meu joc i això em renova la motivació. Ara mateix estic treballat tècnicament aspectes que m'han de servir per a més endavant. Aquesta millora és el que m'anima a continuar.»

La prudència –ell en diu «conservadurisme»– va ser el seu aliat en el moment clau de la temporada, quan en només vuit dies va haver d'afrontar l'escola per continuar l'Alps Tour i la segona escola del circuit europeu. Hauria pogut optar per una tria ambiciosa i haver anat a sac per la PQ2. Va decidir, en canvi, assegurar-se la targeta per jugar el torneig satèl·lit del circuit europeu i, després, ja en parlarem. Si hagués triat l'opció més «ambiciosa» i no hagués passat el tall, ara no tindria la possibilitat ni de jugar un circuit de nivell que li permetés mantenir-se abocat plenament en el professionalisme i amb la flama de l'esperança encesa.

El circuit Alps Tour sembla que renovarà l'entesa posada sobre la taula en la temporada passada amb el circuit espanyol Peugeot Tour. Sembla que l'experiència de l'any passat va reeixir perquè es va posar sobre la taula una conjunció perfecta entre una organització efectiva i el prestigi consolidat. L'Alps Tour comença aquest cap de setmana amb l'Atlas Pro Tour-Open de Mogador. Aquest any, però, Bech no farà la gira pel Marroc i no serà fins al 8 de març que afrontarà el segon torneig del circuit, el primer del Peugeot que farà al camp de l'Escorpión. Es preveu que la crisi repercuteixi en el nombre de tornejos. En tot cas, la col·laboració més profunda entre els dos circuits sembla que es podria notar amb l'augment de dotacions econòmiques destinades a premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.