Esports

Esport

La febre d’or del ciclisme

Girona és aquest cap de setmana l’epicentre del món de la bicicleta amb la celebració del Sea Otter, el festival més important del sud d’Europa

Aquest gran parc temàtic del ciclisme aplega milers de participants

Les comarques gironines tenen una riquesa natural extraordinària. El clima, les carreteres, terrenys de tot tipus a tocar del mar i muntanya no passen per alt a ningú. Girona i la Costa Brava s’han convertit en una referència mundial per a professionals i aficionats al ciclisme. A la capital i el seu entorn arriben cada cop més ciclistes d’arreu del planeta, atrets pel “Girona està de moda”. La invasió d’aquest tipus de turisme porta algun maldecap als veïns, que són testimonis, en alguns casos, del flagrant incivisme dels ciclistes per carrers, voreres i carreteres. Per contra, el cicloturisme ha acabat sent un negoci molt lucratiu per a molts sectors econòmics gironins. Les virtuts d’aquestes contrades han atret milers d’esportistes, i la bola s’ha fet tan gran que Girona i la Costa Brava seran des de divendres fins demà diumenge l’epicentre del món ciclista amb el Sea Otter, amb la celebració d’esdeveniments que atrauen les mirades de la indústria i els aficionats de tot el món a aquest esport. Es tracta d’un gran parc temàtic dedicat al món del ciclisme, que torna a Girona per tercer any consecutiu. Durant tres dies intensos estan convivint les millors marques del món del ciclisme amb una àmplia proposta esportiva i d’activitats, competicions de ciclisme de nivell internacional, proves populars, exhibicions i zones de pàdoc. Tot plegat a l’entorn del pavelló Fontajau de Girona, ple a vessar.

Si bé el Sea Otter Europe és merament un festival molt professionalitzat, l’àmplia varietat de clientela que aplega el món de les dues rodes no pot passar per alt durant aquest tres dies de festival. Passejar amb la família pel festival i gaudir de l’ambient, dels centenars de bicicletes i productes de ciclisme, ja és una bona excusa per visitar-lo en família. Però, si es vol gaudir de manera més activa el festival, hi ha multitud d’opcions per a grans i petits. Ahir, per exemple, per als més menuts, es va celebrar l’Open infantil BTT, la Mini Push Bike World Cup i els entrenaments de la Mini DH copa catalana de descens. A més s’hi van celebrar sessions d’escola de BMX i un espai de “la meva primera bici” per als més petits que comencen. També en família, es pot gaudir d’espais amb activitats lliures per a bicicletes de diferents formats d’habilitat com són el Pump Track o el Wood Park, circuits preparats amb diferents tipus de terreny i plataformes

Per als més grans de 18 anys una de les activitats estel·lars és el Demobike. Més de 40 marques punteres de tot el món han portat a Girona més de 500 bicicletes de diferents modalitats per provar gratuïtament. És sens dubte la millor manera de saber quina és la millor bicicleta per comprar a uns preus per a quasi totes les butxaques.

I si hi ha gana després de fer tant d’esport, cap problema. Distribuïts per tot el festival hi ha tot de food trucks de diferents estils de menjar i begudes que ajuden a passar de la millor manera el cap de setmana a part de les diferents àrees de restauració i descans que hi ha.

Per avui diumenge hi ha previst una de les proves populars més destacades, La Brava, que ofereix als participants dues opcions, de 100 i 140 quilòmetres, recorrent paisatges de l’interior i de costa de les comarques gironines, terra habitual d’entrenament de molts professionals del món del ciclisme de carretera des de fa anys. Bordils, Monells, Romanyà, Tossa de Mar i Llagostera són alguns dels pobles per on passarà el recorregut i que per un dia farà encara més visible la febre cicloturística que viu la demarcació.

6.000
participants
estan inscrits per disputar alguna de les 25 proves oficials i puntuables per als tornejos internacionals
25.000
visitants
aplega el Sea Otter Europe durant els tres dies que es disputa a l’entorn de Fontajau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia