Més esport

La contra

El Penedès trepitja fort al Dakar

L'equip de Guardiola de Font-rubí, integrat per Pep Sabaté i Josep Ramon Cañís, se situa en la 25a posició de la general en camions

L'equip penedesenc Quadafons Competició està trepitjant fort en el Ral·li Dakar, que transcorre entre l'Argentina i Xile. El camió artesanal que piloten Pep Sabaté i Josep Ramon Cañís i que es presenta amb el nom d'Epsilon Team se situa ja en la 25a posició de la classificació general després d'haver anat remuntant llocs. El primer dia, l'equip es va col·locar en la 57a posició i, tot i tenir un camió de menor potència que els equips que lideren la cursa, ha aconseguit anar escalant posicions. Els penedesencs, que s'estrenen aquest any amb el camió artesanal que va construir l'equip als tallers de Guardiola de Font-rubí, van tenir un inici complicat, ja que van punxar un dels neumàtics, però a poc a poc han anat pujant posicions, sense que fins ara hagin passat mals moments en la cursa. El camió que circula per terres llatinoamericanes és un Mercedes amb motor V10 y 380 CV que els dos pilots penedesencs es van encarregar, ells mateixos, de desballestar i convertir en un vehicle més lleuger per poder doblar-ne la potència; tot i això, estan lluny dels 1.000 CV que tenen els líders. Després de més de 1.000 hores de feina, es van plantar a la sortida del Dakar amb ganes d'acabar la cursa, la seva primera experiència dalt d'un camió. Pep Sabaté, el cap de l'expedició, valorava fa uns dies al web oficial del ral·li la cursa, i deia: “El camió, de moment, va de cine i estem conservant molt bé la mecànica. En el campament pràcticament no hem hagut de fer cap reparació més enllà del manteniment bàsic”, afirmava. Qui ho explicava és un home que es va iniciar pilotant quads, que més tard es va dedicar a reparar-los i a fer assistència per a camions, i que aquest any s'ha estrenat pilotant el seu propi camió.

Les notícies sobre la cursa es poden seguir al web oficial del ral·li, i també a través del web dels Castellers de Vilafranca, els seus seguidors més fidels. El motiu és que l'equip penedesenc presumeix de territori, ja que llueix, a més dels logotips dels patrocinadors, la imatge dels Castellers de Vilafranca fent una torre just al davant de la basílica de Santa Maria de la capital de l'Alt Penedès. L'acord amb l'equip del Ral·li Dakar s'inclou en la campanya de difusió internacional que estan duent a terme els verds arreu. El nom dels castellers i el color de la seva camisa no passen desapercebuts aquests dies a la República de Xile, per on travessa ara el ral·li. Fa dos anys, els verds van fer un primer viatge per establir-hi relacions i a final d'any dos membres dels castellers s'hi van desplaçar per formar les colles locals, i una delegació s'hi va desplaçar des de Vilafranca per participar en els actes de clausura del Fòrum de les Cultures de Valparaíso. D'aquí a uns quants dies, si tot va bé, el color verd també es veurà a Buenos Aires, a l'Argentina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.