Més esport

Deu anys de Pilota valenciana a Alacant

El carrer de l'Abat Nájera, és l'escenari habitual de les partides a la capital alacantina

Dissabte juguen amb el Crevillent a les cinc de la vesprada.

No és una història fàcil la del Club Pilota Alacant, en una ciutat sense trinquet, sense relleu generacional i amb la voluntarietat dels membres del club com a principal arma, l'objectiu principal és mantenir viu un esport que ja fa deu anys que ha tornat als carrers d'Alacant.

Desconegut per a la majoria d'alacantins, el Club Pilota Alacant manté viva a la capital l'espurna de l'esport més característic del País Valencià. El club compta amb dotze jugadors que ara disputen la Lliga de Palma Trofeu Diputació d'Alacant. Juguen al carrer de l'Abat Nájera, al casc antic però el seu somni seria que Alacant tingues un trinquet, “això ens permetria tenir un punt de referència, la gent sabria on trobar-nos”, explica Hèctor Bautista, president del club. I és que aquest és al seu entendre el principal dèficit a Alacant, no disposar d'un espai estable per a entrenar i jugar.

Malgrat tot, Bautista, està content i és optimista, “tenim gent jove i amb ganes i hores d'ara el nostre objectiu és consolidar el grup i continuar creixent”, sap que amb major recolzament aconseguirien atreure més gent, “però som pocs i tots tenim obligacions i això no ajuda”, de fet, Bautista, que és professor d'educació física treballa a Vinaròs. “L'ajuntament ens ajuda cada any amb una petita subvenció que aquest any suposem que es reduirà”, ens explica i té bones paraules per a l'actual regidor d'esports, Mariano Postigo, “dona la cara i sempre té la porta oberta, però som conscients que no som una prioritat”.

Dissabte disputen la tercera jornada de la Lliga de Pilota Trofeu Diputació d'Alacant en modalitat de palma, reben al Crevillent i el partit serà a les cinc de la vesprada al carrer de l'Abat Nájera, on juguen habitualment, el entrenaments, però, els han de fer a El Campello, on si que disposen d'un trinquet en condicions per a disputar les modalitats en la que competeixen, llargues, palma i raspall. Aquesta darrera modalitat la juguen se setembre a novembre en la modalitat de parelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.