LA PRÒRROGA DE LEB OR

Vinculats al precipici

A tres jornades per acabar la fase regular, la lluita per evitar el temut play-out s'ha reduït gairebé a tres equips: el Tarragona, el Clínicas Rincón i el Cornellà. El perdedor de l'eliminatòria acompanyarà el Vigo a LEB Plata. Si fem un cop d'ull a la classificació de fa unes jornades, en aquesta lluita també hi havia implicats el Tenerife i el Palència. Els canaris van sortir en poques jornades de la situació de risc i segur que encara somiaven a classificar-se per al play-off, però la derrota a Girona pràcticament els descarta. A part del Tenerife, hi ha dos casos molt significatius, el Palència i el CBT. Tots dos es van reforçar a principi del 2010 i acrediten un balanç de 8 victòries i 7 derrotes en la segona volta. Han estat lluitant tota la temporada per sortir de la part baixa i sembla que des de l'arribada dels nous fitxatges –ja vaig tractar fa unes setmanes el cas de Matt Kiefer a Tarragona– hi ha hagut un canvi de mentalitat que els ha permès dependre d'ells mateixos per salvar-se a falta de tres jornades. Eren dos equips que no tenien marge d'error, estaven en una situació en què una victòria pren molta més importància, ja que normalment els rivals directes no sumen.

A part d'aquest canvi de mentalitat, són dos equips que han aconseguit dues coses bàsiques en aquesta competició –a les quals hem fet referència al llarg de la temporada– per tal d'assolir els objectius. Han assolit ser un equip, jugar com un bloc amb un objectiu comú al cap. Malgrat les incorporacions, la resta de jugadors ha aportat molt al conjunt en diferents aspectes. L'altre factor és que s'han fet forts a casa, on han deixat escapar pocs partits.

Actualment, les posicions de play-out corresponen al Clínicas Rincón i el Cornellà. Són els dos clubs vinculats –de l'Unicaja i el Barça– de la LEB Or. Són dos casos als quals també vaig fer referència fa gairebé tres mesos. El fet de ser vinculat té avantatges i inconvenients, però sembla que en aquest cas la balança s'ha decantat cap al costat negatiu. Una altra vegada m'agradaria destacar la importància de ser un bloc, de poder fer un bon joc d'equip. Són aspectes que un equip vinculat probablement té més dificultats d'aconseguir, ja que alguns dels seus jugadors estan en diferents moments de la temporada sense entrenar-se amb l'equip de LEB Or i algunes vegades es perden partits, i això no afavoreix que l'equip porti a terme el joc previst. Al final de la primera volta tant el Clínicas Rincón com el Cornellà ja estaven en una dinàmica negativa de resultats, però fora del play-out. Des de la jornada 18 la cosa ha empitjorat. Davant el balanç positiu del Palència i el CBT, els andalusos acumulen 5 victòries i 8 derrotes, i els catalans, 4 i 9, un fet que els ha relegat a la zona de play-out i a no dependre d'ells mateixos per sortir-ne. Falten tres jornades, però sembla que, de moment, el talent i la qualitat individual dels jugadors amb dinàmica ACB del Clínicas Rincón i del Cornellà no ha estat suficient davant la força del bloc i el joc en conjunt del Palència i el CBT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.