ARRAN DE TERRA

Bojan ha de jugar la final de la copa

La setmana passada es van sortejar les entrades per als socis del Barça per poder anar a veure la final de la copa del Rei a València contra l'Athletic de Bilbao, el dia 13 de maig. Durant tota aquesta competició, Guardiola ha apostat per l'anomenat equip B, tot i que l'entrenador insisteix una vegada i una altra que a la plantilla no hi ha ni titulars ni suplents. Però a ningú se li escapa que la majoria dels jugadors que han jugat la copa –Pinto, Hleb, Cáceres, Bojan, etcètera– no serien en l'alienació titular si l'equip arribés a la final de la Champions, a Roma. Enmig d'aquests jugadors, però, n'hi ha un que ha destacat per sobre de la resta: Bojan Krkic. Els seus gols han conduït el Barça a la final, i el noi de Linyola es mereix ser el 9 titular a Mestalla. Crec que seria una injustícia que Bojan no jugués des d'un bon principi i tampoc seria comprensible que ho fes d'extrem, una posició en la qual no acaba de rendir. El seu lloc és a la punta de l'atac. Allà és on fa més mal. Aquesta temporada està jugant molt menys que la passada amb Frank Rijkaard, però ell mateix reconeix que davant seu té tres megacracks –Eto'o, Henry i Messi– que estan exhibint un nivell estratosfèric. Guardiola és conscient d'aquesta situació i també està ajudant Bojan perquè no caigui en el desencís. La copa ha estat la seva competició i crec –i espero– que Guardiola ho tindrà en compte quan prepari el partit contra l'Athletic.

Bojan és un xicot que té gol i que és de la casa, i això el club ho ha d'aprofitar. No pot ser que el planter fabriqui tants defenses i migcampistes per al primer equip i, per contra, no hi hagi davanters que hi arribin. És veritat que el Barça sempre fitxa jugadors de primeríssim nivell per a les línies d'atac i això impedeix que els jugadors joves puguin pujar des del filial. La gran majoria s'han de buscar la vida en altres clubs, per exemple Sergio García, ara al Betis, que continua sent el màxim golejador de la història de les categories inferiors del Barça amb 969 gols. Sergio García va debutar amb el primer equip l'any 2003, però el seu pas va ser efímer. Bojan està tenint moltes més oportunitats i jugar –i guanyar és clar– la final de la copa li suposaria una bona injecció de moral. Se sentiria important per a l'equip i podria continuar aquesta línia ascendent i consolidar-se definitivament.

Si Bojan hauria de jugar aquest matx, per aquesta mateixa regla de tres també ho haurien de fer Pinto, Hleb o Càceres, i això ja no em fa tant el pes. El 13 de maig sortirem de dubtes, però abans cal concentrar-se en la lliga i la Champions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.