DE TOT I RES

sANTI CARRERAS

La copa en joc

No hi ha res guanyat. Mai. Tot i l'eufòria que envolta el Barça aquesta temporada per la trajectòria de l'equip, i les seves aspiracions als tres títols, ja se sap que cal jugar els partits fins al final. No val a badar. L'experiència futbolística més recent ho demostra. La final de la copa d'avui a València tindrà la intensitat de qualsevol final o potser una mica més. Els dos clubs són, ara per ara, els que més títols d'aquesta competició han aconseguit. Els bascos podrien empatar el palmarès de títols guanyats del Barça en cas que guanyi aquesta nit.

L'Athletic Club de Bilbao i la seva gent han activat un protocol d'acompanyament i suport a l'equip amb una intensitat sorprenent. Hi ha bogeria a Bilbao per aquesta final. Han tenyit la ciutat amb el blanc i el vermell. Han oblidat els incidents de l'última final jugada entre el Barça i l'Athletic ara fa 25 anys i han enfilat el camí a València com una peregrinació esperada durant molt de temps.

El partit serà, segurament, un contrast d'estils. Dues maneres d'entendre el futbol. Dins i fora dels terrenys de joc. Els bascos són a València des de dilluns. Concentració i mentalització. Moltes hores tancats a l'hotel. El tècnic blaugrana, Pep Guardiola, en canvi, fa viatjar els jugadors avui mateix. Arribar i jugar. Com ha fet gairebé durant tota la temporada. S'estalvia la concentració prèvia i el fet de perdre hores i hores entre les quatre parets de les habitacions dels hotels sense fer res.

Amb la pilota als peus també hi ha diferències. Caparrós segurament voldria ser avui el Chelsea de la Champions per plantar els seus jugadors al camp i oferir tota la resistència possible als blaugrana. És conscient de la feina que fan els blaugrana i de la seva capacitat de moure la pilota amb rapidesa. Espera, encara que no ho digui, que la intensitat demostrada en les tres competicions faci que els blaugrana perdin pistonada. Confia en l'aparent cansament dels blaugrana. No voldria Caparrós la feblesa demostrada pel Real Madrid contra el Barça al Bernabéu en la lliga. Tindria totes les de perdre i els blaugrana, prou capacitat per demostrar el seu bagatge ofensiu.

És d'admirar la política esportiva de l'Athletic. Amb gent de casa. És un club amb identitat pròpia. La mateixa que té el Barça. I aquesta força és justament un dels arguments que comparteixen els dos equips. Segur que quedarà demostrat a la graderia de Mestalla. La copa està en joc. És el primer dels tres títols possibles. Una final per reivindicar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.