preguntes

JORDI BASTÉ

La desmesura

1.

PER QUÈ
no ens expliquen quines entitats financeres hi ha al darrere de l'operació de pagament del Real Madrid al Manchester United de 94 milions d'euros pel traspàs de Cristiano Ronaldo? Per què les petites i mitjanes empreses tenen problemes per demanar un crèdit en època de crisi i Florentino té la facilitat per aconseguir avals bancaris de quantitats indecents?

2.

PER QUÈ
en els webs dels dos diaris esportius de Madrid els internautes consideraven, tant dijous com ahir, car (72 per cent en el Marca) i desencertat (55 per cent en l'As) el fitxatge del davanter portuguès pel Real Madrid?

3.

PER QUÈ
amb el fitxatge de Diego Armando Maradona pel Barça l'any 1982, la UCD feia una proposició de llei en què demanava que quedés suprimida tota importació o fitxatge de jugador estranger que no tingués l'aval del Consell Superior d'Esports?

4.

PER QUÈ
el dubte és ara saber quin paper jugarà el planter del Real Madrid la temporada que ve? Per què em fa l'efecte que l'entrenador de l'equip blanc, Manuel Pellegrini, no hi pinta res de res en la configuració de la plantilla? Arribarà Pellegrini a la castanyada?

5.

PER QUÈ
l'aficionat del carrer no pot entendre que a Florentino Pérez li costi tan poc fitxar Cristiano Ronaldo o Kaká i al Barça, en canvi, li costi tant fitxar Frank Ribéry, de qui fa mesos que sentim el seu nom i encara no s'ha concretat?

6.

PER QUÈ
s'ha provocat una clara inflació en el mercat futbolístic amb aquest fitxatge i ara els preus es multiplicaran per l'efecte Ronaldo? Per què avui Ribéry, per posar un exemple, segur que no fitxarà pel Madrid, però li sortirà molt més car al Barça fitxar-lo, si finalment ho aconsegueix?

7.

PER QUÈ
la gent s'encaparra a comparar Cristiano Ronaldo comercialment amb David Beckham quan la distància d'ingressos publicitaris entre l'anglès i el portuguès és, avui dia, amb Beckham pseudoretirat, monumental? Per què si Ronaldo hagués jugat al Madrid aquesta temporada passada el Madrid hauria cobrat de drets d'imatge només 6,5 milions d'euros, ja que té el 50% del total d'aquests drets i el portuguès ha obtingut 13 milions en publicitat?

8.

PER QUÈ
era boníssim el subtítol que a Los desayunos de TVE van posar ahir per debatre amb tertulians el fitxatge de Cristiano Ronaldo: «Molts el consideren el millor futbolista del món»? Però, que no ho era Robben?

9.
PER QUÈ
ningú ara, amb aquest fitxatge, no recorda que la crisi va fer que els clubs espanyols gairebé no fessin fitxatges en el mercat d'hivern? Per què és impressionant, realment, el que està fent Florentino Pérez econòmicament? Per què això no s'ha acabat, ja que la setmana que ve caurà David Villa?

10.
PER QUÈ
amb els fitxatges de Kaká i Cristiano Ronaldo, Florentino Pérez ha donat l'extremunció a Raúl?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.