Més esport

Tarrés, del podi al carrer

La FEN no renovarà l'entrenadora que ha catapultat l'esport aquàtic i que a Londres va obtenir dues medalles

Anna Tarrés no continuarà com a màxima responsable de la selecció espanyola de natació sincronitzada. Ahir, el president de la Federació Espanyola de Natació (FEN), el madrileny Fernando Carpena, li va comunicar via telefònica que no compta amb ella per al futur i que, per tant, no li renovarà el contracte que se li acaba el proper 31 de desembre. Els nombrosos èxits que ha obtingut des que va arribar al càrrec el 1997 i el fet d'haver contribuït directament a impulsar i a convertir la natació sincronitzada de l'Estat espanyol en una de les més competitives del món no han estat arguments suficients per perllongar-li la confiança.

La tècnica catalana va reconèixer que no s'esperava rebre la notícia: “Ha estat una gran sorpresa. Tinc una sensació una mica estranya.” Carpena li va exposar que tenia la intenció d'impulsar “un projecte de renovació creant sinergies diferents”.

La decisió de la federació espanyola es produeix poques setmanes després que l'equip dirigit per Tarrés obtingués dues medalles en els Jocs Olímpics de Londres –una de plata i una altra de bronze–, i menys d'un any abans del campionat del món de natació que s'ha de celebrar a Barcelona l'estiu que ve. Per tant, tot indica que l'ens que presideix Carpena, que va accedir a la presidència el 2008 i aquest any ha sortit reelegit fins al 2016, ha actuat motivat per una qüestió personal i no pas esportiva. De moment, la federació espanyola no s'ha pronunciat públicament sobre això i tampoc es coneix el nom de la persona que suplirà Tarrés. De tota manera, Anna Montero, actual coordinadora tècnica de la federació i excomponent de l'equip de Tarrés, encapçala la nòmina de possibles substitutes.

Estupefacció en l'equip

Les integrants de l'equip olímpic de Tarrés també es van assabentar ahir mateix de la notícia i “es van quedar absolutament sorpreses”, segons la barcelonina, que no va poder parlar amb totes les components perquè algunes estan de vacances. Tot i això, la màxima representant de la selecció, Andrea Fuentes, havia rebut la trucada del president Carpena per informar-la de la decisió abans que la mateixa Tarrés. Un fet que va “indignar encara més” l'entrenadora.

Des que a mitja tarda El Mundo Deportivo, en la seva edició digital, va anticipar la notícia, les mostres de suport a Tarrés i la incredulitat davant de la decisió de Carpena es van multiplicar a les xarxes socials. Un detall més de la transcendència de l'entrenadora.

M'ha argumentat que tenia un altre full de ruta i que no entrava en els seus plans. És una llàstima, ens hem esforçat per arribar fins aquí
Estic molt sorpresa per la decisió i més després dels Jocs de Londres. El president Carpena me l'ha comunicat per telèfon

L'artífex principal del miracle de la sincronitzada

Carpena ha decidit prescindir d'una de les entrenadores més talentoses de l'esport estatal. Tarrés és la responsable que moltes persones seguissin les actuacions del seu equip durant els últims Jocs. Durant els quinze anys com a seleccionadora ha situat la sincro en el mapa i ha obtingut un botí d'èxits molt important: 4 medalles olímpiques, 25 medalles en mundials i 25 més en campionats d'Europa, a part de múltiples distincions més.

L'èxit de Tarrés no rau únicament en haver tingut l'oportunitat de dirigir un grup de grans nedadores encapçalades per Gemma Mengual que van sorprendre el món amb actuacions com la dels Jocs d'Atenes (2004), on un exercici inspirat en el centenari del naixement de Dalí les va deixar a les portes de la medalla de bronze. Sinó que després de les dues medalles de plata en els Jocs de Pequín i la retirada d'algunes de les components, com Mengual, va conduir a la perfecció una transició complicada, però que, com s'ha demostrat a Londres, no se n'ha ressentit. Caldrà veure com afecta la decisió en el rendiment a curt i llarg termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.